Tesla amână producția modelului Cybertruck pentru 2022

Tesla nu va reușit să onoreze comenzile pentru modelul pick-up numit Cybertruck conform programărilor inițiale. Producția a fost amânată pentru 2022.

Planul inițial prevedea ca primul model pick-up din oferta americanilor de la Tesla să intre în producție încă din acest an. Însă, producătorul american are probleme și deși a reușit să producă peste 200.000 de automobile în intervalul aprilie- iunie, nu va reuși să livreze primele Cybertruck conform programărilor.

Tesla Cybertruck vine în 2022

Conform siteului Tesla, producția modelului Cybertruck va începe în 2022, livrările urmând să înceapă cel mai probabil spre jumătatea anului viitor.

Tesla a prezentat modelul Cybertruck în 2019. Pe lângă problemele de producție, întârzierea modelului pick-up este cauzată și de dezvoltarea acestuia. Producția exoscheletului din oțel va ridica o serie de provocări, procesul tehnologic fiind diferit față de cel folosit la automobilele convenționale.

Producția modelului va începe la uzina Gigafactory din Austin, Texas.

Modelul electric va fi disponibil în trei variante:

  • Single Motor RWD, cu un singur motor electric amplasat pe puntea spate ce permite o accelerație 0-100 km/oră în 6.5 secunde și o autonomie de 400 km (conform standardului american EPA). Prețul pentru piața americană este de 39.900 dolari.
  • Dual Motor AWD, cu două motoare electric, câte unul pentru fiecare punte, 0-100 km/oră în 4.5 secunde, autonomie 480 km, preț 49.900 dolari.
  • Tri Motor AWD cu trei motoare electrice, tracțiune integrală. Accelerația se face în 2.9 secunde, autonomie de 800 km și o capacitate de tractare de peste 6 tone la un preț de 69.900 dolari.

Via Electrek

Adaugati comentariu