Tesla atinge obiectivul de 5.000 de unități Model 3 pe săptămână

Tesla obiectiv

Tesla a produs 5.031 de unități Model 3 într-o săptămână, atingând astfel, cu întârziere, însă, obiectivul propus de șeful companiei, Elon Musk. Tesla și intenționează să încerce să realizeze 6.000 de unități săptămânal, până la sfârșitul lunii viitoare.

Obiectivul trebuia atins însă, în 2017, așa cum promisese CEO-ul companiei, dar la finele anului trecut, Tesla producea aproximativ 2.500 de unități pe săptămână. Conducerea a luat decizia întreruperii temporare a producției de trei ori anul acesta, pentru a moderniza liniile de asamblare și pentru a eficientiza operarea, iar măsurile au dat roade. În uzină, au ajuns mașinării și roboți din Europa. Pentru a atinge target-ul, Tesla a construit o nouă linie de asamblare într-un cort uriaș instalat lângă fabrica Gigafactory 1. “Este o nebunie”, au condamnat criticii măsura la care a recurs atunci Tesla.

Model 3 target

“Ultimele douăsprezece luni au fost printre cele mai grele din istoria Tesla și sunt extrem de mândru de întreaga echipă. Nu a fost ușor, dar, cu siguranță, a meritat”, a declarat Musk. Acesta le-a trimis angajaților un mail în care își arată entuziasmul:

“Am reușit! Întreaga echipă a depus o muncă extraordinară. Este o onoare. Nivelul de dedicație și creativitate este uluitor”, le-a spus Musk subalternilor săi care lucrează la uzina din Fremont, California..

Tesla a produs 7.000 de mași în 7 zile. Iar concentrarea eforturilor în direcția limuzinei Model 3 nu a afectat producția celorlalte modele. Constructorul din Silicone Valley a produs 1.913 unități Model S și Model X în aceeași perioadă.

“Cred că tocmai am devenit un producător auto adevărat”, a fost concluzia CEO-ului Elon Musk, fericit că investitorii privesc acum cu alți ochi compania care produce mașini electrice.

La începutul anului, Musk promitea că Tesla va deveni anul acesta o companie profitabilă pentru prima oară în cei zece ani de existență.

Adaugati comentariu