Tesla construiește un ventilator medical din componente auto

Tesla Model S și Tesla Model X facelift

Constructorul american de automobile electrice Tesla vrea să ajute autoritățile în lupta cu pandemia de coronavirus SARS-CoV-2 prin fabricarea unui ventilator medical.

În acest scop, Elon Musk, CEO-ul Tesla, s-a angajat să procure ventilatoare medicale atât de necesare terapiei de urgență pentru cazurile dificile de Covid-19 cât și să fabrice aceste ventilatoare medicale în fabricile Tesla.

Musk a reușit deja să aducă mai mult de 1.200 ventilatoare din China pe care le-a donat spitalelor din regiunea orașului Los Angeles în California.

Acum, inginerii Tesla lucrează la prototipul unui ventilator medical creat din componente auto. În clipul video de mai jos, inginerii americani explică (în limba engleză) progresul făcut în a adapta componente auto de la modelul Tesla Model 3 pentru a fi folosite pentru un ventilator medical.

Astfel, ei au folosit sistemul de infotaiment de la Model 3 pentru a controla un computer care este montat de obicei pe modelul electric. Acesta controlează la rândul său un colector de aer. Un rezervor de aer de la suspensia pneumatic este folosit pe post de cameră pentru amestecul de oxigen. De asemenea, un ecran tactil de la Model 3 este folosit pe post de interfață.

Reprezentanții Tesla nu au dat încă o dată pentru intrarea în producție a ventilatorului medical.

Industria auto în cursa pentru fabricarea de ventilatoare medicale

via electrek

Adaugati comentariu