Tesla Cybertruck: O primă mașină a ieșit de pe banda uzinei din Austin

Cybertruck

Cu doi ani mai târziu decât promitea, Tesla a reușit să asambleze primul Cybertruck „de serie”. Acesta ar putea fi prezentat la IAA Munchen 2023.

În 2019, carismaticul șef al Tesla, Elon Musk, prezenta pick-up-ul electric Cybertruck și promitea lansarea acestuia pe piață doi ani mai tîrziu. Ar fi fost primul astfel de vehicul apărut pe piața mondială.

Doar că, deși a anunțat inclusiv prețurile cuprinse între 39.000 USD și 69.000 USD – doar pentru a le retrage de pe site câteva luni mai tîrziu – Tesla a amânat de mai multe ori data intrării în asamblare a mașinii.

De altfel chiar și modelul prezentat în week-end la uzina din Ausin, Texas, pare a fi un unicat pentru că adevărata producție de serie va debuta, cel mai devreme, la finalul acestui an. Mai mult decât atât, imaginea postată de Tesla pe Twitter – patformă online deținută tot de Elon Musk – nu lasă să se vadă mare lucru pentru că unicul Cybertruck asamblat deocamdată la uzina americană este înconjurat de angajați ai fabricii.

În luna mai a acestui an, la adunarea generală a acționarilor, Elon Musk menționa că intența companiei este de a asambla anual circa un sfert de milion de unități Tesla Cybertruck, însă a copondiționat atingerea acestei ținte de cererea de pe piață.

Dacalajul dintre data anunțată pentru lansarea pe piață și cea reală, o obișnuință deja pentru Tesla, au făcut mulți potențiali clienți să renunțe deja la a mai achziționa modelul pick-up. Asta și pentru că, între timp, pe piață au ajuns deja concurenți precum GMC Hummer EV al General Motors, R1T al Rivian Automotive sau F-150 al Ford.

Având în vedere că fotografia cu primul Tesla Cybertruck asamblat în uzină a apărut cu doar câteva ore după ce compania americamnă și-a anunțat prezența la expoziția auto internațională din Germania – IAA Munchen 2023, este foarte posibil ca, deocamdată unicul pick-up electric al mărcii, să se afle printre exponate.

Și, dacă tot am vorbit despre IAA Munchen 2023 și Tesla, trebuie menționat că marca americană va avea un stand propriu în zona centrală a orașului bavarez, mai exact în Königsplatz. Detalii despre evenimentul care va avea loc la începutul lunii septembrie în Germania ați aflat deja de la AutoExpert.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top