Tesla Model 1 – cum ar putea arăta viitorul vehicul urban

Tesla Model 1 autoexpert.ro

Elon Musk menționa, în 2018, că Tesla lucrează la un model mini. Iar, după ce a ”dat de greu” cu Cybertruck, ar putea să-și îndrepte atenția către Tesla Model 1.

Au trecut deja 4 ani de când vizionarul american spunea pe Twitter că va exista un viitor model mini. Acesta n-a văzut încă lumina zilei. Musk și-a îndreptat eforturile spre alte modele. De exemplu, spre Cybertruck. Numai că, după mult tam-tam și nu mai puțin de 1,3 milioane de pre-comenzi, care vizează vehicule de 80 de miliarde de dolari, situația s-a mai dezumflat un pic. Se pare că producerea modelului este mai scumpă decât se aștepta Musk. Între timp, alte două modele sunt ”pe țeavă”.

Tesla Model 1 autoexpert.ro

Cel mai bine conturat dintre ele este un hatch compact. Zvonurile vorbesc despre începerea producției înainte de sfârșitul lui 2021, în China. Prețul estimat: 25.000 de dolari. Nu este cunoscut numele său, dar se vehiculează Model 2 sau Model Q.

Tesla Model 1, imaginat de un site american

Deci mai rămâne loc pentru un mini, care poate fi numit Model 1. Cel despre care vorbea Musk în 2018. Acesta s-ar putea baza pe elementele de design ale modelului mai mare, Model Y. Tesla Model 1 ar putea avea o pereche de uși foarfecă, patru locuri și un plafon complet vitrat. Deschiderea pe verticală a portierelor și lățimea mică a mașinii permit parcarea sa în locuri strâmte. În viziunea celor de la The Clunker Junker, care și-au imaginat modelul, interiorul este realizat din materiale reciclate și sustenabile. Includem aici cutii de lapte, dopuri de plută, fibre de cânepă.

Tesla Model 1 autoexpert.ro

Pentru a crește spațiul interior, ampatamentul a fost mărit la maximum, deci aproape că nu există console. Pe consola centrală tronează un display de 13 inchi, în purul stil Tesla.

Tesla Model 1 autoexpert.ro

Interesant va fi prețul de achiziție, care ar trebui să se situeze sub limita psihologică de 20.000 de dolari, pentru a nu intra în raza viitorului Model 2, care va porni de la 25.000. Dar deja ajungem prea departe cu supozițiile. Până una-alta, să ne relaxăm privind desenele realizate de site-ul american.

Adaugati comentariu