Tesla Model S va avea un rival. Audi va lansa e-tron Gran Turismo

e-tron Gran Turismo

Audi a confirmat planurile de a construi noua mașină sport cu patru uși e-tron Gran Turismo, pentru a trimite pe piață un rival demn de Tesla Model S. GT-ul, care va fi a treia mașină electrică a companiei, va fi gata în 2020.

Audi a făcut deja publică o fotografie puțin concludentă cu viitorul e-tron Gran Turismo, care va fi unul dintre cele 20 de vehicule electrice ce se vor regăsi în gama Audi până în 2025. Constructorul german susține că e-tron GT, care va fi construit la uzina din Neckrasulm, va fi “extrem de dinamic” și va arăta direcția în care merge divizia Audi Sport. Președintele companiei Rupert Stadler anunță că e-tron GT “interpretează caracterul sportiv într-o manieră foarte progresivă”.

Anunțul a fost făcut alături de confirmarea că SUV-ul electric prezentat de Audi la Geneva luna aceasta va costa aproximativ 80.000 de euro în momentul lansării sale pe piață, care va avea loc în cea de-a doua parte a anului.

Ca și fratele de grup Volkswagen, Audi are intenții serioase de a extinde producția de vehicule electrice în viitorul apropiat. Douăzeci de modele electrificate se vor regăsi în gama constructorului din Ingolstadt până în anul 2025.

La baza acestora se va afla o platformă nouă, dezvoltată în colaborare cu Porsche, cunoscută intern drept J1, pe care este construit și Porsche Mission E. Decizia dezvoltării unei platforme comune a redus costurile cu sute de milioane de euro, susțin șefii grupului Volkswagen.

Stadler a dezvăluit că toate modelele reprezentative ale companiei vor fi oferite și în versiune eco, cel puțin cu propulsie mild-hybrid. “Trecerea la ciclul WLTP se dovedește a fi extrem de complicat, dar acum încercăm obținerea aprobărilor necesare pentru diverse variante de motoare și transmisii.” Schimbările vin pe fondul scandalurilor referitoare la propulsiile diesel ale grupului.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top