Tesla Model X remorchează un Boeing 787-9 Dreamliner

Tesla Model X Boeing-787-9 Dreamliner

Tesla Model X a intrat în Cartea Recordurilor Guiness. Este mașina electrică de pasageri care a tractat cea mai grea remorcă. Nici mai mult, nici mai puțin decât un avion Boeing 787-9 Dreamliner.

Compania aeriană Qantas a sărbătorit într-o manieră inedita adăugarea, în flota sa, a unui Boeing 787-9 Dreamliner. Un automobil Tesla Model X a tractat aeronava pe o pistă a aeroportului internațional din Melbourne, pe o distanță de 300 de metri.

Model X a tras avionul uriaș, o misiune rezervată, în mod obișnuit, unor vehicule diesel, mult mai puternice. Dar cuplul mare al lui Model X P100D, livrat instant, a dat o mână – sau o aripă – de ajutor.

VIDEO

Un Model X cântărește aproximativ două tone și jumătate, în timp ce Dreamliner-ul ajunge la 130 de tone, fără pasageri la bord și cu o cantitate minimă de combustibil, depășind cu mult capacitatea de tractare oficială a crossover-ului electric. Dreamliner-ul achiziționat de compania aeriană Qantas poate primi la bord 236 de pasageri, în timp ce Model X poate transporta 5 sau 7, în funcție de configurația comandată. Boeing-ul are o autonomie totală de 14.500 de kilometri, în timp ce mașina electrică poate rula 565 de kilometri între două încărcări.

Tesla Model X Boeing-787-9 Dreamliner

Cascadoria de la Melbourne a fost supervizată de un reprezentant al Cărții Recordurilor Guiness, care a omologat recordul.

Nu este prima dată când un automobil Tesla își dă întâlnire cu un avion al companiei aeriene din Australia. În 2016, un Model S P90D și un Boeing 737 s-au luat la întrecere pe pista de decolare.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top