The Boring Company a făcut publice primele imagini cu o mașină rulând în pasajele subterane, proiect pus la cale de Elon Musk. Mașina este, cum era de așteptat, o Tesla.

Model X devine astfel prima mașină care testează tunelurile construite de The Boring Company. Inițial, Elon Musk plănuia ca aceste pasaje subterane să primească mașini, dar s-a răzgândit. Acestea vor primi exclusiv skateboard-uri electrice pe care vor avea acces pasagerii. Și cei însoțiți de o bicicletă vor putea călători astfel.

Planșele transportoare vor rula cu o viteză cuprinsă între 190 și 240 km/h și vor reprezinta o alternativă viabilă la traficul infernal de pe coasta Oceanului Pacific.

Clipul nu dezvăluie care dintre tuneluri a fost testat. Sunt gata de operare cel care pornește de la sediul companiei din Hawthorne, California, și cel care leagă orașul Los Angeles de autostrada 405 și de aeroport.

Înainte de a permite accesul călătorilor, Musk are nevoie de aprobări din partea autoriăților. Anul trecut, The Boring Company a primit aprobarea pentru linia de transport din centrul orașului Chicago către aeroportul O’Hare. Recent, compania a anunțat că va demara lucrările pentru construirea unui tunel  care să facă legătura între Baltimore și capitala Washington, pe o distanță de aproximativ 60 de kilometri. Pentru început însă, doar 16 kilometri de tunel au fost aprobați.

O călătorie va costa între 20 și 25 de dolari, dar Musk plănuiește să creeze o infrastructură subterană cu mii de stații pe întreg teritoriul Statelor Unite, iar biletul pentru o călătorie să fie mai ieftin decât cel de autobuz.