Tesla Model Y e pe drum. Când va fi prezentată noua electrică?

Tesla Model Y

Tesla mai pregătește un SUV, pentru a-l arunca în lupta cu Audi e-tron, Mercedes-Benz EQC și cu viitorul BMW iX3. Este Tesla Model Y, pentru care compania a stabilit deja data lansării oficiale.

Tesla Model Y va fi prezentat pe 14 martie, în cadrul unui eveniment organizat de constructorul din Silicon Valley la Los Angeles. Elon Musk a făcut anunțul pe contul său de Twitter și a dezvăluit că viitorul SUV va fi cu aproximativ 10% mai mare ca Model 3 și că va costa cu aproximativ 10% mai mult.

Model Y va fi noul entry-level al gamei de SUV-uri de la Tesla și va fi mai mic ca Model X. Oficialii companiei americane susțin că Model Y va împărți 75% dintre componente cu Model 3. Cel mai probabil, SUV-ul va primi și specificații identice. Mai multe informații vor fi făcute publice însă, în cadrul evenimentului de lansare, în care organizatorii vor oferi celor interesați posibilitatea de a testa mașina.

Model Y este în lucru de ani buni. Inițial, Musk plănuia o platformă nouă pentru noul vehicul cu gardă mare la sol, dar inginerii Tesla l-au convins că este mult mai practic dacă acesta va fi construit pe o platformă deja existentă, și anume cea care stă la baza lui Model 3, pentru a reduce costurile de dezvoltare și producție.

Cele două fotografii teaser făcute publice până la această oră un automobile fără oglinzi exterioare, dar rămâne de văzut dacă versiunea de serie va primi camere de luat vederi în locul retrovizoarelor convenționale.

 

Adaugati comentariu