Tesla Model Y: VEZI cum arată noul SUV electric

Tesla Model Y, al doilea SUV electric al mărcii americane, sosește în 2019. Acesta va avea un design revoluționar și funcții avansate de conducere autonomă. Primele imagini.

Model Y va fi un SUV compact poziționat sub actualul Model X și va fi primul model Tesla construit pe noua platformă modulară a mărcii. Aceasta va suporta noua generație de baterii și arhitectura electrică de 48V, în locul celei actuale, de 12V. Principalul rival al lui Tesla Model Y va fi primul SUV electric de la Mercedes, prefigurat anul trecut de conceptul Mercedes-EQ.

Prima imagine dezvăluie un design diferit de cel al lui Model X, cu o capotă mult mai lată, ce se prelungește până deasupra aripilor laterale, vizibil mai evazate. Tesla pare să țintească o imagine mai sportivă, orientată spre publicul tânăr. Oglinzile retrovizoare au fost înlocuite cu camere video care transmit imaginile preluate pe display-uri dedicate din interior, Elon Musk, șeful Tesla, sperând ca până la intrarea în producție a noului SUV Model Y legislația în vigoare să fie armonizată cu noua tehnologie.

Un alt detaliu care va delimita Tesla Model Y de fratele mai mare Model X vor fi ușile convenționale, portierele tip fluture, cunoscute drept Falcon Doors, fiind considerate prea scumpe pentru un model de volum precum noul SUV compact.

Autonomia oferită de noul model Tesla va depăși pragul de 500 km, iar prețul va porni de la cel puțin 30.000 dolari, cotație ce nu include abonamentul care permite accesul la stațiile de încărcare Tesla. Producția nu va fi asigurată de actuala uzină din Freemont, aceasta lucrând deja la capacitate maximă în ajunul debutului comercial al sedanului compact Model 3, care a înregistrat deja un număr record de 400.000 precomenzi.

Adaugati comentariu