Tesla Model Y va fi prezentat pe 15 martie 2019, promite șeful Elon Musk

Tesla Model Y

Elon Musk a stabilit data de prezentare pentru Tesla Model Y. Este 15 martie 2019. Informația a fost comunicată unui fan care l-a întrebat pe Tweeter când va fi gata crossover-ul electric. “Am făcut o glumă, am spus data asta pentru că sună bine”. Este data care corespunde asasinării lui Iulius Cezar.

Elon Musk a fost luat în serios când a glumit pe Tweeter spunând că Model Y va fi lansat “la idele lui Marte”. “Am inventat data asta, pentru că sună bine. Dar o puteți considera reală, pentru că am putea dezvălui Model Y oricând, începând cu sfârșitul acestui an și încheind cu mijlocul anului viitor, așa că 15 martie se încadrează.”

Gluma lui Musk vine pe fondul unei campanii împotriva companiei pe care o conduce, după ce producția pentru Model 3 a fost întreruptă pentru a treia oară anul acesta, iar de curând, a avut loc cel de-al treilea accident fatal în care, spun autoritățile americane care efectuează ancheta, sistemul Autopilot era activat. Tesla se gândește însă la modele viitoare.

Model Y va fi un crossover compact electric, poziționat sub Model X, care este mai mare și mai scump. Compania vrea să profite astfel de cererea mare de SUV-uri de pe piață.

Conform spuselor lui Elon Musk, Model Y va primi propria platformă, cu o structură “complet diferită”, susține acesta și nu platforma lui Model 3, cum s-a vehiculat. Surse din interior declară că această platformă ar putea reduce costurile și ar putea ușura producția.

POATE VĂ INTERESEAZĂ ȘI:

Povestea de groază continuă! Încă un automobil Tesla implicat într-un accident mortal

Publicația americană The Verge scrie că Model Y va renunța și la sistemul de 12 V în favoarea unei rețele complet noi, care ar putea simplifica procesul de producție și reduce volumul de cabluri necesare. Musk anunța că noul sistem ar putea avea nevoie doar de 328 de picioare (100 de metri) de cablu în locul celor 5.000 de picioare (1525 de metri) folosite pentru Model 3.

Dacă totul merge conform planului lui Musk, producția pentru Model Y va începe la sfârșitul anului 2019.

Adaugati comentariu