Tesla pare să pregătească extinderea în România

Tesla Model Y autoexpert.ro

La doar un an după deschiderea biroului de la București, producătorul american de mașini electrice Tesla pare gata pentru un nou pas făcând angajări.

Pe site-ul de recrutare al Tesla au apărut la începutul lunii august 2022 anunțuri cu privire la angajarea de persoane în zona Bucureștiului.

Astfel, Tesla anunță că are nevoie de un director de service care va fi responsabil cu „furnizarea unei experiențe de servicii excepționale clienților noștri, dezvoltarea membrilor echipei, gestionarea operațiunilor de zi cu zi și asigurarea că Tesla Service îndeplinește nevoile clienților noștri, precum și ale angajaților noștri”.

Un alt post disponibil este cel de consilier vânzări. Conform celor de la Tesla, candidatul ideal ar trebui să fie un „ambasador care se asigură că potențialii clienți beneficiază de o experiență interesantă, captivantă și perfectă pe toată durata «călătoriei»”. În plus, viitorul consilier ar trebui să construiască relații de durată cu clienții și să aibă „o hotărâre necruțătoare de a reuși”.

Cel de-al treilea post scos la concurs de Tesla în România este cel de coordonator al operațiunilor care să asigure livrarea fără probleme a vehiculelor către noii proprietari. Pentru acest post, cei de la Tesla menționează că „fiind persoana de referință pentru operațiunile de zi cu zi care implică toate livrările de vehicule, succesul în această poziție necesită echilibrarea nevoilor concurente ale echipelor interne și ale clienților valoroși în timp ce este urmărită pregătirile vehiculelor, se comunică actualizările de stare și se îmbunătățește eficiența operațională. Acest lucru implică un nivel ridicat de interacțiune între clienți și angajați. Candidatul ideal va avea perspicacitatea tehnică de a comunica eficient cu membrii echipei interne și capacitatea de a oferi un nivel înalt de servicii pentru clienți și de a genera entuziasm pentru proprietari. Acest rol sprijină direct misiunea Tesla prin crearea unei experiențe de livrare pentru clienții noștri”.

Deși nu sunt date detalii despre locul de desfășurare a activității în afara „zonei București”, devine limpede că Tesla își întărește echipa din România. De altfel, la finalul anului trecut, AutoExpert scria că intențiile Tesla implică o dezvoltare treptată în România. Mai întâi au apărut puncte de încărcare Supercharger, apoi un birou la București, iar site-ul mărcii a primit o variantă în limba română.

Un oficial al Tesla menționa tot atunci că „în toate piețele în care activează, sunt deschise centre de service dedicate care pot găzdui activități de vânzări, reparații și servicii. Este în planul Tesla să deschidă o astfel de locație la București anul viitor. Asta este tot ce poate fi dezvăluit pentru moment”.

Conform datelor APIA, anul trecut Tesla a vândut în România 223 de mașini, în creștere cu 260% față de 2020. În primele șase luni din 2022 au fost comercializate la noi 336 de mașini Tesla, în creștere de la doar 18 în perioada similară din 2021.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top