Tesla Solar Roof, cea mai nouă invenție a vizionarului Elon Musk, își propune să revoluționeze acoperișurile viitorului. Țiglele cu panouri solare au fost dezvăluite într-un cadru inedit: studiourile Universal.

Panourile ecologice din sticlă Tesla Solar Roof au fost montate pentru prezentare pe casele care recreează un mediu de la periferie și în care s-au filmat episoade din serialul ”Neveste disperate”, un soap opera cu mulți fani, inclusiv în România.

Țiglele solare prezentate pe celebra stradă Wisteria Lane reprezintă un mod mai atrăgător de a monta panouri ecologice pe casă în comparație cu actuala tehnologie solară, a spus Musk. ”Sper că acesta este viitorul pe care îl vreți”, a spus Elon Musk.

Acoperișul solar vine în patru stiluri: ”Textured Glass Tile”, ”Slate Glass Tile”, ”Tuscan Glass Tile” și ”Smooth Glass Tile”, totul pentru a se mula pe o varietate de stiluri arhitecturale.

Musk a mai declarat că produsele Tesla le vor include pe cele ale SolarCity. În opinia sa, varianta ideală este o casă cu o Tesla în garaj, cu acoperiș solar Tesla și o baterie Tesla Energy Powerwall care să alimenteze totul.

Pe lângă faptul că este director la al companiei de autovehicule electrice Tesla și al SpaceX, care construiește rachete, Musk este totodată și președinte al SolarCity, companie condusă de vărul său, Lyndon Rive.