Tesla suspendă din nou producția pentru Model 3

Tesla Model 3

Tesla a confirmat suspendarea temporară a producției pentru Model 3. Este a doua întrerupere de acest gen pe anul acesta, după cea de 3 zile survenită la sfârșitul lunii februarie.

Măsura este luată de conducerea uzinei din Fremont, California, pentru a combate problemele de ordin tehnic, fără să ofere însă, mai multe detalii. Pe 3 aprilie, Tesla anunța că a construit 2020 de unități Model 3 în șapte zile și că intenționează să mențină ritmul în săptămânile următoare. Obiectivul săptămânal era însă, construirea a 10.000 de unități.

Decizia îi calcă pe bătături pe investitori. Acțiunile Tesla au scăzut cu 1,96% la New York, parte a unui declin care însumează 8 procente anul acesta. Analiștii sunt de părere că Tesla ar putea întâmpina probleme majore anul acesta, cum ar fi pierderi financiare de ordinal miliardelor de dolari. Elon Musk infirmă estimările acestora, susținând că Tesla “va fi un brand profitabil, iar banii vor începe să curgă în cel de-al treilea și în cel de-al patrulea sfert, așa că este clar că nu vom suferi pierderi”, spune CEO-ul companiei.

Elon Musk Tesla Model 3

Un alt scandal amenință Tesla. Presa americană a furnizat informații conform cărora mai mulți muncitori ai uzinei din Fremont au fost grav răniți. “Măcelăriți de aparate, striviți de elevatoare, arși în explozii și stropiți cu metal topit”, descrie publicația americană Reveal evenimentele care ar fi avut loc în uzină.

Întâmplările ar fi fost raportate superviziorilor și managerilor, dar plângerile împotriva companiei au fost retrase, iar informațiile nu au ajuns niciodată la Agenția pentru protecția muncii din California, așa cum impune legea în vigoare în statul de pe coasta Pacificului.

Tesla respinge acuzațiile și îi arată cu degetul pe jurnaliștii de la Reveal: “Ceea ce ei prezintă ca jurnalism de investigație este, de fapt, un atac ideologic lansat împreună cu sindicatele, pentru a crea o campanie de dezinformare premeditată împotriva noastră.”

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top