Tesla va permite utilizatorilor de mașini electrice Ford accesul la stațiile sale de încărcare

tesla supercharger

Compania americană Ford Motor a încheiat un acord cu Tesla prin care posesorii de mașini electrice Ford vor avea acces pentru încărcare la Supercharger. Deocamdată, acordul vizează doar piața din SUA.

În baza acordului dintre Ford Motor și Tesla, începând cu 2024, utilizatorii americani de mașini electrice purtând „ovalul albastru” pe caroserie vor avea acces la peste 12.000 de stații de încărcare tip Supercharger.

Prin acestă înțelegere, Ford devine primul mare producător de automobile care adoptată standardul de încărcare brevetat de Tesla, iar viitoarele mașini ale companiei vor fi modificate în consecință. Pentru început, Tesla va oferi utilizatorilor de mașini electrice Ford un adaptor pentru stațiile sale CCS V3, însă, începând cu 2025, toate electricele Ford vor fi produse cu sisteme de încărcare compatibile Tesla.

„Nu vrem ca rețeaua de supraalimentare Tesla să fie ca o grădină înconjurată cu ziduri. Vrem să susțină electrificarea și transportul durabil în general”, a menționat Elon Musk în timpul unei discuții cu CEO-ul Ford, Jim Farley, pe Twitter Spaces.

La rândul său, Farley a explicat că decizia a fost luată pentru că „ne place poziționarea stațiilor, ne place fiabilitatea lor, software-ul, ușurința în utilizare. (…) Tesla trece prin gară cu 300 km pe oră, ca un tren Shinkansen (n.n. – tren japonez de mare viteză). Învățăm multe”.

De altfel, Jim Farley lăsase să se înțeleagă încă de la un forum Morgan Stanley care a avut loc joi că „în zona infrastructurii (n.n. – de încărcare) cred că există loc pentru o anumită colaborare între companiile auto. (…) Cred că primul pas este să lucrăm împreună într-un mod în care nu am făcut-o”.

Totodată, șeful Ford a numit „total ridicol” faptul că industria oferă în prezent mai multe tipuri de conectori pentru prizele din rețelele de încărcare și „nici măcar nu ne putem pune de acord asupra mufei pe care să o folosim”.

În SUA, Tesla a început un amplu program de modificare a stațiilor sale pentru a încorpora conectori mai ușor de utilizat și de mașinile produse de alte companii.

– Șeful Tesla confirmă un vehicul mai mic decât Model 3

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top