Test ADAC – anvelope de vară – 2018

ADAC a publicat rezultatele celui mai recent test de anvelope de vară.

Cele două dimensiuni selectate pentru testul de vară din anul 2018 sunt 175/65 R14 T, o dimensiune populară pentru mașini compacte, și dimensiunile 205/55 R16 V, o altă dimensiune răspândită.

ADAC a folosit Un Ford Fiesta ca vehicul de test pentru anvelopele de 14 țoli și un VW Golf pentru anvelopele de 16 țoli.

Dimensiunile 175/65R14 T

Mărcile din segmentul medie au avut cele mai bune rezultate la testarea a celor 14 anvelope pe dimensiunile 175/65 R14 T.

Cea mai bună poziție a obținut Falken Sincera SN832 Ecorun, iar Semperit Comfort-Life 2 a obținut locul 2.

ADAC a acordat acestor două anvelope de vară calificativul „bun” și a comentat că ambele au fost „foarte echilibrate și lipsite de slăbiciuni”.

Cele două profile sunt urmate de 11 anvelope care au obținut calificativul „satisfăcător”. Acestea sunt: Dunlop Street Response 2, Kleber Dynaxer HP3, Vredestein T-Trac 2, Apollo Amazer 4G Eco, Pirelli Cinturato P1 Verde, Pneumant (marca Goodyear Dunlop vândută pe piața germană) , Summer ST 2, Continental PremiumContact 5, Goodyear EfficientGrip Compact, Fulda EcoControl, Firestone Multihawk 2 și Maxxis Mecotra 3.

Cu excepția anvelopei Continental, toate profilele menționate mai sus au primit acest calificativ, deoarece au „slăbiciuni mai mult sau mai puțin pronunțate pe suprafețele umede” .

Continental PremiumContact 5 a obținut cel mai bun rezultat în ceea ce privește performanța pe carosabil umed și rezultate bune pe carosabil uscat, totuși a avut cele mai slabe rezultate în ceea ce privește uzura anvelopelor.anvelope

În notele de subsol ale rezultatelor testelor, ADAC scrie că Maxxis a raportat efectuarea de modificări la Mecotra 3 după efectuarea testelor; aceste modificări au intrat în vigoare de la DOT 3417.

Dimensiunile 205/55 R16 V

Câștigătorul acestui test de 16 anvelope de vară a fost Michelin Primacy 3, despre care ADAC a declarat că este „bine echilibrat cu cele mai bun rezultate în ceea privește uzura, deosebit de bun pe suprafețele uscate și bun pe carosabil ud”.

Anvelopele Michelin au primit calificativul „bun”, precum și următoarele cinci anvelope. Acestea sunt: Bridgestone Turanza T001 Evo, Continental PremiumContact 5,Firestone Roadhawk, Hankook Ventus Prime 3 și Semperit Speed-Life 2.

Opt alte pneuri au primit un rating „satisfăcător” –

Esca + Tecar Spirit 5HP, Kumho Ecsta HS51, Pirelli Cinturato P7 Blue, Fulda EcoControl HP, Giti Premium H1, Performanță Goodyear EfficientGrip, Nexen N’blue HD Plus și Cooper Zeon CS8 .

În timp ce performanța EfficientGrip și N’blue HD Plus au pierdut puncte pentru caracteristicile lor de uzură, modelul Zeon CS8 a fost penalizat pentru „deficiențele pe drumuri uscate și umede”.

Anvelopa Vredestein, a obținut cel mai bun punctaj în testul consumului de combustibil, precum și un rezultat foarte bun pentru uzură.

anvelope

 

Adaugati comentariu