Test cu noul Chevrolet Aveo în numărul de iulie al revistei AutoExpert

Prin noul Aveo, Chevrolet închide cercul modelelor care respectă noua viziune a mărcii şi, totodată, lansează un produs global care promite să facă atmosferă în clasa mică.

Reprezentanţii Chevrolet îşi pun mari speranţe în noul Aveo şi în repoziţionarea mărcii, cu o treaptă mai sus, la nivel mondial. Cruze a fost primul model care a lasat să se întrevadă noua viziune, abordând un stil elitist atât prin design cât şi prin tehnologie.

Succesul nu s-a lăsat aşteptat, cifrele confirmând. Acum este rândul noului Aveo, model pe care am avut ocazia să-l conduc în Elveţia. Cea mai recentă versiune reprezintă un autovehicul complet nou, cu un exterior şi un habitaclu reproiectate în întregime, un şasiu şi o structură a caroseriei dezvoltate recent, precum şi o gamă actualizată de motoare cu consum redus de carburant şi emisii scăzute de CO2. Noul Aveo este disponibil în două variante de caroserie, sedan sau hatchback.

Gama de motoare pe benzină cuprinde două versiuni de 1.2 litri, cu puteri de 70 şi 86 CP, o versiune de 1.4 litri (100 CP) şi una de 1.6 litri care dezvoltă 115 CP. Începând cu toamna acestui an, noul Aveo va fi disponibil şi împreună cu un motor turbo-diesel de 1.3 litri – primul pentru un autovehicul Chevrolet de mici dimensiuni din Europa – dotat cu sistem de injecţie common rail, tehnologie start/stop şi un turbocompresor cu geometrie variabilă. Modelul este mai lung şi mai lat decât predecesorul său (4.399 mm × 1.735 mm), iar portbagajul are o capacitate de 502 litri – cu 102 litri mai mult decât modelul precedent.

Testul complet in urmatorul numar al revistei AutoExpert

Adaugati comentariu