Test drive BMW Z4 M40i – Te cunosc din surprizele de la guma Turbo

Test drive BMW Z4 M40i (2)

Bună! Te cunosc de undeva. Te cunosc din surprizele de la guma Turbo. Erai atât de mic în pozele pe hârtie subțire, aproape transparentă, care păstra urmele și aromele pachetului de gumă.  E ziua Z. E ziua în care îl cunosc pe Z4, în versiune M40i, în carne și oase, cu motor cu cilindri în număr de șase.

Te-am pus atunci ultimul în teancul de surprize, ca să păstrez ce e mai bun la final. Te vedeau doar cei care aveau răbdare să le vadă pe toate celelalte.

Erai gri pe fundal roz. Acum ești gri Frozen (vopseaua care costă 3.383 de euro) pe fundal albastru de cer de vară și de aer sărat de mare. Erai atât de mic în fotografia aia. Dar ai tot crescut de atunci. Ai 8,5 centimetri în plus în lungime față de generația anterioară și ai 5,5 centimetri în plus în lățime. Iar eu am 4.234 de milimetri de roadster fin.

Test drive BMW Z4 M40i (1)

Ce mă fac eu cu tine, Z4? De unde te apuc, cum să te iau să-ți demonstrez că nu mă intimidezi, când eu sunt fâstâcită ca fetița care dădea orice păpușă la schimb pe-o mașinuță?

Test drive BMW M850i – Pact cu diavolul

Mă joacă pe degete BMW Z4. Mă așez în scaunul M Sport cu suport lombar (256 de euro), îmbrăcat în pe pielea Vernasca în nuanța Cognac, cu reglaj electric al lățimii spătarului standard. O apăsare de buton și, pe viraje, pot să strâng lateralele pe lângă mine. Z4 mă ține bine, așa cum țin eu volanul mare, care mă face să simt că palmele mele sunt prea mici. Dincolo de el, instrumentarul de bord digital Live Cockpit Professional  de 12,3 inci (2.819 euro), îi ține companie ecranului tactil de 10,25 inci din consola centrală cu timpi de reacție record. La soare, sunt ca oglinzile, trebuie să fac mâna streașină deasupra lor să le văd.

Test drive BMW Z4 M40i (5)

Am spații de depozitare decente la bord. Nu am loc să pun o sticlă de apă în portieră, dar am o plasă în spatele scaunului, unde pot face loc lucrurilor pe care le vreau la îndemână. Am chiar și torpedou, un lucru pe care înveți să-l apreciezi atunci când îți lipsește într-un roadster ca Mazda MX-5, de exemplu. Primesc și un spațiu dedicat telefonului mobil cu mufă USB și posibilitate de încărcare prin inducție. Suporturile de pahare sunt ascunse în […]

Adaugati comentariu