Test drive Honda Civic Type R 2022: Hottest Hatch

Honda Civic Type R 2022 autoexpert.ro

Îți spun franc, fără nuanțe interpretabile: n-ai condus un hatch mai dur decât Civic Type R 2022. Mai ales acum, după ce a primit micile retușuri de la mijlocul vieții. Îți explic mai jos, ca să înțelegi că nu exagerez. Foto: Bogdan Paraschiv

Două hot-hatchuri compacte aflate acum pe piață m-au fascinat peste măsură: Renault Megane R.S. și Honda Civic Type R. Primul, datorită fineții cu care reușește să integreze latura de supercar în cea de familist. La Civic Type R nu discutăm despre finețe, ci despre abilitatea de a produce cel mai rapid supercar din cea mai spațioasă compactă. Dacă ar fi ardei iute, ar primi scor de 2,2 milioane pe scara SHU. Adică maximum.

 

Honda Civic Type R 2022 autoexpert.ro

Da, Type R este cel mai rapid supercar, și nu mă refer la cifre: practic, toate hot-hatch-urile accelerează până la 100 km/h sub 6 secunde și depășesc 260 km/h. Nici nu poți să ceri mai mult de la o compactă. Mă refer la senzațiile pe care ți le insuflă când stai în spatele volanului, acum mai mult ca oricând. Mașina asta arată și se simte extremă, rea, agresivă și fură atenția oricui în orice împrejurare. Mai ales acum, după facelift, când calandrul a crescut cu 30% pentru a coborî temperatura lichidului de răcire cu 8°C la turele rapide.

Honda Civic Type R 2022 autoexpert.ro

Retușuri aerodinamice

Doar că acest artificiu a scăzut apăsarea pe puntea față, deci au apărut mici retușuri aerodinamice care să readucă aderența la cote maxime. Singurele vizibile sunt „aripioarele” oblice din prizele laterale de aer, care aglomerează designul și-așa plin de detalii. Au apărut și în spate, ca să dea omogenitate designului. În rest – aceeași apariție frapantă, care dă fiori.

Honda Civic Type R 2022 autoexpert.ro

La interior, Alcantara pe scaunele scoică și în premieră pe volan, și un schimbător de viteze care îl comemorează pe cel al primului Type R, din 1997, și care are integrată o contra-greutate de 90 g pentru optimizarea senzațiilor la schimbarea treptelor. Japonezii s-au gândit la toate. Au apărut și butoanele fizice la sistemul multimedia: mulțumim, Honda! Iar „risipa” de fibră de carbon veritabilă (în ornamentele de pe bord și uși, dar, mai ales, în scheletul scaunelor) spune multe despre eforturile inginerilor de a transforma habitaclul în cockpit și de a scăpa de greutate cu orice preț… la propriu!

Honda Civic Type R 2022 autoexpert.ro

Am lăsat la sfârșit ceea ce nu vezi, dar simți: sub imaginea agresivă se ascunde o tehnică ameliorată. Sigur, Type R bazat pe a zecea generație Civic era deja o mașinărie fabulos de rapidă, dar acum, după facelift, fiecare aspect a fost ușor șlefuit, pentru a atinge perfecțiunea. Pe circuitul Titi Aur, atât de solicitant pentru frâne, Civic Type R 2022 a fost suprem: zero fading la frânare plus cea mai fină și promptă pedală pe care am întâlnit-o pe o compactă. Japonezii au tradus senzațiile în cifre: frâna „prinde” cu 17% mai devreme decât înainte, iar plăcuțele sunt realizate dintr-un material mai rezistent la oboseală.

Honda Civic hot hatch autoexpert.ro

Greutatea trenului de rulare în scădere

Toată masa mobilă a sistemului de frânare (discuri, etriere, plăcuțe, rotoare centrale, acum separate de discuri) a scăzut cu 2,2 kg pe fiecare roată din față. Asta înseamnă că roata are inerție mai mică și urmărește mai fidel denivelările șoselei. În plus, noii pivoți au frecări reduse, drept urmare cresc promptitudinea suspensiei. În plus, bucșele brațelor inferioare de pe spate sunt cu 10% mai rigide, fapt care scade elasticitatea în plan longitudinal. Adaugă la toate astea noile suspensii adaptive care reacționează de 10 ori mai repede decât înainte de facelift și ai imaginea completă a celei mai complexe mașinării din segment.

Honda Civic hot hatch autoexpert.ro

Aderența fabuloasă se îngemănează perfect cu direcția grea, cu „tone de feedback” în volan în modul +R, pentru a-ți permite să ghidezi la limită racheta japoneză fără efort. Motorul rage cutremurător, trage de jos ca un turbo și urcă până la 6.700 rpm ca un aspirat, dar nu bubuie și nu bolborosește pe eșapament în frână de motor. Știe, însă, rev-matching. Adică la retrogradarea în trepte crește automat turația motorului ca să corespundă cu cea a roții. Totul pe fondul unui schimbător care se mișcă ideal, la fel ca la referința industriei, Mazda MX-5.

➡ Test drive Renault Megane R.S. 💡

Cât despre consumul în București, numai 10,5 l/100 km au fost suficienți. Iar dacă nu te grăbești la drum întins, la 100 km/h reușești 6,5 l/100 km. Pe autostradă bea puțin peste 9 l/100 km.Vezi aici cât consumă Honda Jazz!

Honda Civic hot hatch autoexpert.ro

Te poți baza și pe sistemul Honda Sensing, disponibil de-acum standard. Deci, în 42.000 de euro, primești tot arsenalul Honda. Totul, de la asistent la menținerea benzii de circulație și pilot automat adaptiv, până la asistent de unghi mort, recunoașterea semnelor de circulație și alarmă. Practic, nu-ți mai poți comanda nimic extra, în afara vopselei metalizate de 450 euro. Iar Racing Blue Pearl îmbracă minunat exemplarul meu!

Un singur aspect întinează imaginea de animal pursânge a lui Civic Type R 2022. Sistemul de sunet simulează sound-ul motorului pentru a-i impresiona pe călători. Și tu, Brutus?

DATE TEHNICEHonda Civic 
ModelType R
Motor/ nr. cilindriL4, benzină
Cilindree (cmc)1996
Putere maximă/turaţie (CP/rpm)320/6500
Cuplu maxim/turaţie (Nm/rpm)400/2500-4500
Transmisiefață
Cutie de vitezecutie manuală cu 6 trepte
L/l/h (mm)4557/1877/1434
Ampatament (mm)2699
Volum portbagaj (l)420-1209
Masă la gol (kg)1395
Acceleraţie 0-100 km/h (s)5.8
Viteză maximă (km/h)270
Consum WLTP urban/extr./mixt (l/100 km)10,7/7,2/8
Emisii CO2 (g/km)187
Preț (euro cu TVA)42.000

Adaugati comentariu