Test drive Hyundai Santa Fe – Cât de SF?

Test drive Hyundai Santa Fe 2.2 CRDI 200 CP 8AT 4x4 Luxury (2)

O operație estetică și o perfuzie de tehnologie l-au făcut pe Hyundai Santa Fe ceea ce este acum. Un SUV high-tech și cu un look modern. Cei de la Hyundai anunțau în februarie că aveau deja 14.000 de comenzi pentru mașina care nici nu fusese prezentată până la acea oră. De ce l-au comandat clienții fără să-l vadă măcar? Haideți să vedem. Test drive Hyundai Santa Fe 2.2 CRDI 200 CP 8AT 4×4 Luxury.

Foto: Bogdan PARASCHIV.

Farurile înguste, în care încap doar luminile de zi și pozițiile, care au debutat odată cu fratele mai mic, Kona, unite de o bandă cromată, și grila masivă, îl fac să pară fioros. Restul funcțiilor de iluminare se regăsește în blocurile optice inferioare. Pătrățos, dar curbat în locurile potrivite, Santa Fe arată ca un SUV pregătit să meargă oriunde ai de gând să evadezi. La capătul opus, stopurile LED cu design tridimensional spectaculos îi confirmă alinierea la contemporan.

Test drive Hyundai Santa Fe 2.2 CRDI 200 CP 8AT 4x4 Luxury (5)

GALERIE FOTO

Noul Santa Fe este mai mare în orice direcție față de modelul pe care îl înlocuiește. Măsoară acum 4.770 mm în lungime, 1.890 mm în lățime și 1.680 mm în înălțime, având un ampatament de 2.765 mm. Modelul este cu 70 mm mai lung și cu 10 mm mai lat ca predecesorul, în timp ce ampatamentul a crescut și el cu 65 mm.

Top 5 mașini cu cele mai puține probleme

Noi am avut la test SUV-ul cu linie de echipare Luxury, care aduce la bord un pic de răsfăț și un plus de confort. Hyundai a luat în serios vântul de schimbare. Interiorul nu seamănă deloc cu cel al generației precedente. Totul a fost simplificat, sunt mai puține butoane, pentru că ecranul tactil de 7 inci, cu sistem multimedia nou-nouț, a preluat o serie de funcții. Butoanele rămase sunt mari, ușor de găsit chiar și atunci când ești cu privirea la drum. Mai jos, două porturi USB și o priză de 12 V te scapă de stresul încărcării gadget-urile la bord.

Test drive Hyundai Santa Fe 2.2 CRDI 200 CP 8AT 4x4 Luxury (1 resize)

Top 10 cele mai valoroase brand-uri auto

Pornești motorul diesel de 2.2 litri, cu 200 de cai putere și 440 Nm, și instrumentarul de bord aproape complet digital, însă cu turometrul încă analog, îți afișează o animație SF, care își schimbă culoarea (verde, albastru, roșu) în funcție de modul de rulare ales: Eco, Comfort, Smart și Sport. Hyundai Santa Fe vine echipat standard cu […]

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top