Test drive Opel Grandland X 2.0 Turbo D AT 8 – eXtemporal

Test drive Opel Grandland X (2)

Opel Grandland X este vărul german al francezului Peugeot 3008. Este cel mai robust membru al familiei X de la Russelheim. Îi dăm acum eXtemporal unuia dintre primele produse ale colaborării cu Peugeot și Citroen: test drive Opel Grandland X 2.0 Turbo D.

FOTO: Adrian COBZAȘU

Motoarele diesel mai au un cuvânt de spus, mai ales în segmentul SUV-urilor. Așa că Opel Grandland X cu propulsor diesel de 2.0 litri, în ținută Topaz Blue (800 de euro), este aici tocmai pentru că trebuie să-și dea extemporalul.   

Test drive Opel Grandland X (3)GALERIE FOTO

Iar lucrarea sa începe cu o declarație de eleganță, sub forma părții frontale inspirate de Insigna, dar și cu una de încredere în forțele proprii, reprezentată de protecțiile din plastic pe lateral. În partea din spate, stopurilor orizontale le țin companie evacuările false.

Echiparea de top Ultimate, o infuzie de lux, îi aduce lui Grandland X blocuri optice full LED, o serie de elemente cromate la exterior și un plafon panoramic, prin care vedem cum ninge fără semne că s-ar opri. Cu atât mai binevenite sunt la bord acum scaunele și volanul încălzite. Liniile de pe fețele ușilor continuă peste bord, cursiv, dar sobru. La fel de sobre sunt și detaliile negre, lucioase. Instrumentarul de bord digital este flancat de ceasurile analog.

Test drive Opel Grandland X (27)

Deși este unul dintre primele rezultate ale colaborării cu Peugeot și Citroen, Grandland X nu a preluat nimic franțuzesc în ceea ce privește designul și atmosfera la bord, păstrând natura practică a brand-ului german. Este plastic moale, plăcut la atingere, în partea superioară a bordului. Telefonul mobil este găzduit de un spațiu rezervat lui cu mufă USB și clapetă pentru o închidere elegantă.

Sistem multimedia IntelliLink cu ecran tactil de 8 inci, navigație și radio digital DAB redă simplu funcțiile mașinii.

În cotieră, se află un spațiu în care telefoanele pot sta vertical și posibilitatea de încărcare wireless. Pentru ce ai de ascuns, există încă un “buzunar” sub comutatorul de lumini din partea stângă.

Test drive Opel Grandland X (7)

Poate te interesează și:

Test drive Opel Crossland X 1.2 Innovation – SUV mic cu miză mare

Dar cum scrie la eXtemporal Grandland X cu motor 2.0 Turbo D? Cuplat la o transmisie automată cu opt rapoarte și convertizor de cuplu, motorul vine la pachet cu 177 de cai putere. Din scaunul AGR cu șezut reglabil, simți că Grandland X știe ce are de făcut. Dar pentru că tot am 177 de cai putere, aș fi simțit nevoia unui […]

Adaugati comentariu