Test drive Opel Zafira Life

Opel Zafira Life

Opel și-a împrospătat toată gama de utilitare, iar noi am fost în Frankfurt, unde am condus fiecare model nou. Capul de afiș: noul Opel Zafira, împreună cu versiunea de persoane, Zafira Life.

Primul contact cu noul model te contrariază: pare că și numele, și mașina în sine îți trezesc amintiri. Și nu greșești. Să-ți explic de ce.

Este a patra generație Opel Zafira, după A, B și C lansate în 1999, 2005 și 2011. Așa că l-ai putea numi, teoretic, Zafira D. Practic, însă, ar trebui să fii conștient că noua Zafira nu mai are nicio legătură cu fostele generații. Sigur, a rămas un monovolum, dar nu unul care derivă din compacta Astra, ci un microbuz de sine stătător, iar asta este evident dacă privim dimensiunile: fostele generații nu treceau de 1,69 m înălțime, pe când noua iterație atinge 1,90 m. Chiar și-așa, rămâne suficient de scund pentru a intra fără probleme în majoritatea parcărilor subterane, deci fii fără grijă: încă poți să-ți scoți familia la mall în weekend în Zafira Life.

Cum Zafira Life? Păi noul model are în premieră și o versiune de marfă, numită Zafira, așa că varianta de persoane se numește acum Zafira Life. Indiferent pentru care optezi, specialiștii Opel îți propun trei lungimi diferite de caroserie: Small (4,60 m), Mediun (4,95 m) și Large (5,30 m). Astfel, versiunea S este mai surtă cu aproximativ 10 cm decât fosta Zafira Tourer C, în timp ce varianta L are cu aproximativ 65 cm mai mult decât aceasta, apropiindu-se de mai marele >>> Citește continuarea pe www.floteauto.ro.

Adaugati comentariu