Test drive Toyota Corolla – Rețeta de sushi

Test drive Toyota Corolla (17)

Moshi moshi, aveți o rețetă de sushi? O avem pe cea mai bună! Se pune rigurozitatea japoneză într-un bol de dimensiune potrivită. Se adaugă precizie crudă, se amestecă și cu tehnologie de ultimă oră. Un praf de tradiție, iar la final, un vârf de cuțit de manga. Se împăturește în stil, se pune totul pe linia de asamblare și, la final, se vinde pe bandă rulantă. Este rețeta inventată de japonezi pentru cea mai bine vândută mașină din lume, Toyota Corolla.

FOTO: Bogdan PARASCHIV

Cea mai bine vândută mașină din lume. Un titlu greu pe care Toyota Corolla și-l lasă singură moșternire an după an, generație după generație, în purul stil al tradiției japoneze. Am testat Toyota Corolla Hybrid cu motor Hybrid Dynamic Force de 2.0 litri și 180 de cai putere, ca să înțelegem de ce este atât de populară.

Test drive Toyota Corolla (19)

GALERIE FOTO

Peste 300.000 de unități s-au vândut deja anul acesta. Și țineți cont, valoarea este în scădere față de anii precedenți. O scădere care nu-i dărâmă piedestalul pe care s-a urcat singură în 54 de ani de carieră și de care ține cu dinții. Peste 40 de milioane de unități s-au vândut din 1966 și până acum.

Arată dinamic și robust noua Corolla, ex-Auris. Un maki executat perfect, cu o lungime de 4.378 mm (+38.1 mm față de generația anterioară), o lățime de 1.790 mm (30.48 mm) și o înălțime de 1.435 mm (-25.4 mm). ce este “maki”? Este ruloul de sushi pe care îl iei cu atenție și, fără ezitare, îl bagi pe tot în gură, bucurându-te de savoare. Maki al nostru este îmbrăcată în roșu aprins, cu plafon și montanți de culoare neagră (470 de euro, cea mai scumpă alegere din gamă, alături de alb sidefat/negru), și carcase ale oglinzilor tot negre (122 de euro). Farurile LED înguste, în forma literei J, și grila trapezoidală de mari dimensiuni o fac să arate de parcă ar fi mereu în priză.

Test drive Toyota Corolla (20)

Despre interiorul noii Corolla, citiți AICI!

Mașina noastră se deschide când te apropii, pentru că este echipată cu Smart Entry & Start System. Așa că iau loc în scaunul șoferului și prind în palme volanul nou, îmbrăcat în piele fină, cu funcție de încălzire. Mă ajută să-mi găsesc o poziție confortabilă la postul de comandă și cotiera reglabilă.

Scaunele încălzite, îmbrăcate în textil, piele și alcantara arată de parcă însuși >>>

Adaugati comentariu