Test drive Mercedes-Benz Citan 2012

Mercedes Citan

Ajustari de buget

Mercedes Citan

Noul Mercedes-Benz Citan diesel promite cel mai mic consum din clasa sa – numai 4,3 l/100 km in regim mixt. Sa-l probam!

Mercedes Citan

La categoria autovehiculelor comerciale, consumul redus de carburant cantareste foarte mult in decizia de cumparare. Daca pentru utilitarele mari un motor performant poate influenta intr-o masura mai mica sau mai mare costurile finale, in cazul “celor de oras”, cum este si noul Citan, un propulsor diesel de cilindree redusa este alegerea corecta. Mercedes-Benz Citan trebuie sa fie acel autovehicul eficient pentru livrarea mărfurilor în mediul urban, dar şi pentru transportul de persoane, cu manevrabilitate sporita şi un consum foarte mic. Noul Citan combină confortul din habitaclu cu beneficiul diminuării emisiilor de dioxid de carbon, oferind performanţe notabile la costuri minime.

Mercedes Citan

 

In Romania, acesta poate fi comandat in versiunea diesel de 1,5 litri si doua versiuni de putere – 75 CP,  respectiv 90 CP. Consumul standard al modelului Citan cu BlueEFFICIENCY este de 4,3 l/100 km – nici un alt autovehicul comercial de livrare în mediul urban cu combustie internă nu consumă mai puţin carburant sau nu produce mai puţine emisii. Modelul prezent in testul nostru are sub capota propulsorul de 1,5 litri si 90 CP, cutie de viteza manuala cu 5 trepte si functie ECO. Propulsorul nu surprinde prin silentiozitate sau rafinament, in schimb computerul de bord indica cifre de consum care, la sfarsit de luna, conteaza cel mai mult.

Am reusit sa obtinem chiar si valori de sub 4 l/100 km parcursi, valori care nu se modifica foarte mult nici cand am “incarcat marfa” – 5 persoane la bord. Manevrabilitatea este un alt punct forte, timpul insemnand si in acest caz bani.Una peste alta, Citan este acea utilitara compacta care se vrea respectata in randul celor cu salopeta si care, dincolo de sigla Mercedes-Benz, se dovedeste un partener de cursa lunga pentru intreprinzatori si, in acelasi timp, un inamic pentru petrolisti.

Date tehniceMercedes Benz Citan
Pret de baza18.503 euro cu TVA inclus
masa proprie (kg)1.365
volum incarcare (mc)685 - 3000
combustibilmotorina
cilindree (cmc)1.461
putere maxima(kW(CP)/rpm)66(90)/4.000
cuplu maxim (Nm/rpm)200/1.500
cutie de viteze/treptemanuala/5
viteza maxima (km/h)160
capacitate incarcare pentru greutate maxima admisa (kg)555 - 710
consum urban/extra/mixt (l)5.2/3.9/4.3
norma poluare/emisii CO2(g/km)Euro 5/119

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top