După aproape 4 ani, Citroen îmbunătățește crossover-ul Citroen C4 Cactus care se plasează între noile C3 Aircross și C5 Aircross. Primul test drive.
Citroen C4 Cactus a fost prezentat în martie 2014 la Geneva și s-a vândut din iunie 2014. Acum, Citroen a operat un facelift, modificarea exterioară cea mai importantă fiind renunțarea la air-bump-uri.
Un model complet nou va veni in 2020 si unele surse spun că viitorul C4 Cactus va inlocui si hatch-ul C4.
Numele C4 Cactus produce puțină confuzie la prima vedere pentru că mașina nu este realizată pe platforma lui C4, ci pe cea a lui C3. C4 Cactus este un crossover plasat între clasa mică și compactă și oferta de spațiu trebuie privita prin prisma acestei poziționări.
Pentru mine, la cei 1,92 metri ai mei, spațiul la genunchi în spate este relativ mic, acesta fiind mai mic decat într-un Nissan Qasshqai de exemplu dar puțin mai mare decat într-un Renault Captur.
Luând în calcul  poziționarea și pretul, oferta de spațiu este mai mult decât decentă pentru clasa mică.
Modificarea principală adusă noii generații se referă la confort asa cum spune și sloganul „Comfort is the new cool” și aici amintim noile scaune cu suport lombar ajustabil ;i un strat suplimentar de spumă și noua suspensie care dispune de amortizoare hidraulice suplimentare la fiecare prindere a arcurilor elicoidale, care au înlocuit clasicele suporturi de cauciuc de la partea inferioară și superioară a cursei rotii.
Gama de motoare provine de la C3 având la dispoziție motorul 1.2 aspirat de 82 CP, turbo cu 110 CP și 130 CP, versiunea de 110 CP putând fi cuplată cu transmisia automată cu 6 trepte.
Dieselul de 1,6 litri este disponibil în versiunile de 100 și 120 CP.