Test video: Kia Stinger 2.2 CRDI AT GT Line AWD vs BMW 420 d xDrive Gran Coupe

Kia Stinger 2.2 CRDI vs BMW 420 d Gran Coupe

Este uimitoare performanța coreenilor de la Kia de a arunca mănușa unui brand premium cu atâta tradiție precum BMW. Și totuși, se întâmplă: Stinger reprezintă jokerul cu care Kia intră în segmentul exclusivist al sedanurilor coupe. Noul coupe cu patru uşi Kia Stinger 2.2 CRDI GT Line AWD înfruntă BMW 420d xDrive Gran Coupe.

BMW Seria 4 Gran Coupe nu mai are nevoie de nicio prezentare: a devenit, de-a lungul celor aproape patru ani de existență, alături de Audi A5 Sportback principala alegere a familiștilor sportivi. Azi, însă, selectului grup i se alătură Kia Stinger, un coreean pur și arogant, care nu cunoaște teama de a se lua în piept cu celebrii săi adversari. Am condus în acest test la limita superioară perechea Stinger 2.2 CRDI  – 420 d Gran Coupe și suntem în măsură să concluzionăm: coreeanul nu are de ce să se rușineze în fața neamțului. Este adevărat – în Seria 4 se stă mai jos, portbagajul este mai spațios, iar direcția are un feedback mai bun. Însă Kia are o aderență fabuloasă pe viraje (în parte, grație anvelopelor Continental WinterContact), este ceva mai spațioasă în spate și este mai ieftină cu mai bine de 10.000 euro la prețul de bază.

Vă invităm să urmăriți clipul înregistrat de colega noastră, Roxana Ciuhulescu, la testul de pe circuitul Academiei Titi Aur, iar pentru a afla impresiile complete, detaliate, precum și măsurătorile complete Auto Expert, vă invităm să citiți numărul 189 din luna martie 2018.

 

Adaugati comentariu