Test video: Noul Mercedes X-Class vs Nissan Navara, VW Amarok

test comparativ Mercedes X-Class, VW Amarok, Nissan Navara

În primul test comparativ, noul Mercedes X-Class înfruntă fratele de platformă Nissan Navara și VW Amarok. Test comparativ Mercedes X 250 d 4Matic Power  vs Nissan Navara 2.3 dCi 190 CP Tekna și VW Amarok V6 TDI 204 CP Canyon.

Construit pe platforma lui Navara, Mercedes X-Class este primul pick-up premium de pe piață. Versiunea cu 4 cilindri Mercedes X 250 d 4Matic preia de la Navara motorul bi-turbo cu 4 cilindri și 190 CP, trenul de rulare și sistemul 4×4 nepermanent cu mențiunea că Mercedes este mai bine antifonat, mai confortabil și mai rafinat decât modelul paralel de la Nissan.

Trebuie remarcat că cei de la Mercedes au construit un interior tipic mărcii, personalizat pe stilul Mercedes, foarte bun calitativ și cu o ergonomie similară cu cea de la limuzinele Mercedes. Păcat doar că Mercedes X-Class are aceeași cheie de contact simplă de la Navara.

Nissan Navara joacă rolul unui cal de povară în acest test fiind cel mai capabil în off-road, cu cea mai mare gardă la sol, cele mai bune unghiuri de trecere și un sistem 4×4 extrem de robust.
Deși nu este la fel de luxoasă ca VW Amarok sau Mercedes X-Class este mai bine dotată standard decât rivalii săi, are echipamente de lux cum ar fi navigație, cameră la 360 grade, climă automată și costă cu 10.000 euro mai puțin.

test comparativ Mercedes X-Class, VW Amarok, Nissan Navara

VW Amarok este construit de un producător de masă dar are atribute premium mai serioase decât Mercedes. Interiorul este demn de limuzinele VW, este disponibil doar cu motoare nobile V6 și are o ținută de drum mai apropiată de a unui SUV modern decât de a unui pick-up clasic.
Pe șosea este mai agil și mai rapid decât rivalii săi fără a consuma sensibil mai mult.

Ca și Mercedes este la fel de scump dar aduce acea atmosferă de lifestyle pe care o vizează și Mercedes.

Citiți testul complet cu măsurătorile Quattroruote în AutoExpert de martie. Până atunci vă lăsăm să vizionați filmul realizat la circuitul Titi Aur cu ocazia testului.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top