Tesla cucerește România cu turneul „e-Mobility Tesla Goes East”

Pe 15 august 2011 s-a dat startul turneului european Tesla Goes East. Promovat de către Dr. Rafael de Mestre, în calitate de șofer principal, turneul are ca scop popularizarea conceptului de mașină 100% eco, cu 0 emisii de CO2.

Automobilul cu care se va desfasura acest turneu este un Tesla Roadster – prima masina super sport 100% electrica din lume. Traseul cuprinde sapte tari si se va desfasura in mare parte si in Romania. In tara noastra Tesla Roadster se va opri in orasele Arad – 21 august, Sibiu – 22 august, Brasov- 23 august, Bucuresti – 24 august si Constanta – 25 august, oras ce va marca si punctul estic al acestui turneu.

In Romania vor fi prezente doua masini Tesla Roadster, cealalta fiind condusa de catre dl. Eberhard Mayer, ce se va alatura traseului din Viena. Din Suedia si pana la Marea Neagra se vor parcurge peste 5.000 km, condusi in mod exclusiv fara folosirea altor mijloace de transport. Incarcarea autovehiculelor se va face in diverse locatii ce au montate prize speciale pentru alimentarea masinilor electrice.

Partenerul turneului in Romania este lantul de hoteluri Continental, ce s-a ocupat de montarea de astfel de prize in locatiile din Arad, Sibiu, Bucuresti si Constanta. Astfel, lantul de hoteluri Continental este primul care priveste catre viitor si sesizeaza oportunitatea pe care o vor reprezenta masinile electrice in cel mai scurt timp. Dr. Rafael de Mestre, de profesie inginer in retele de calculatoare este un pasionat de noile tehnologii si a considerat aparitia acestui autovehicul drept un mare pas inainte spre o lume mai verde, cu mai putine surse de poluare.

“Prin acest turneu doresc sa evidentiez ca o masina electrica poate constitui o alternativa viabila la masinile clasice pe care le-am condus cu totii de peste 100 de ani. Este timpul pentru o schimbare in modul in care privim masina si pentru secolul XXI masina electrica reprezinta, in opinia mea, cel mai bun exemplu de progres”, a declarat acesta la inceperea turneului.

Tesla Roadster este o masina electrica pe baza de baterii, produsa de catre Tesla Motors in California si Marea Britanie. Tesla Roadster este produsa incepand din 2008 si pana in prezent au fost vandute peste 1.650 bucati. Bazandu-se pe tehnologie de baterii Li-Ion, masina poate acoperi pana la 400 km printr-o singura incarcare.

Eficienta in raport cu motoarele pe benzina poate fi tradusa intr-un consum de 2l/100km. Din punct de vedere al performantelor masina accelereaza de la 0-100km/h in 3.9 secunde si poate atinge o viteza maxima de 201km/h – limitata electronic. Pretul de baza al autoturismului in Europa este de 84.000 EUR, fara taxe.
In Arad masinile vor putea fi vizionate si apreciate in data de 21 august la hotelul Continental Forum de pe Bd. Revolutiei nr. 79-81. In Sibiu masinile vor fi prezente in data de 22 august la hotel Continental Forum din P-ta. Unirii. In data de 24 august Tesla Roadster vor poposi in Bucuresti, la sediul Continental Hotels situat pe Calea Grivitei nr.141 dar si la sediul Transelectrica, unde se vor face demonstratii de incarcare la prima statie de incarcare dedicate exclusiv masinilor electrice din Romania. In Constanta, pe data de 25 august masinile se vor face remarcate la Hotel Ibis situate pe faleza din portul Tomis, Str. Mircea cel Batran nr 39-41.

Adaugati comentariu