Texas: electricele, taxate cu 200 dolari pentru că nu plătesc taxele incluse în carburant

mașină electrică mașini electrice Renovatio

În Texas, prețul carburantului include și taxa de drum. Electricele nu alimentează cu combustibil, deci nu plătesc această taxă. Astfel, vor fi taxate separat cu 200 dolari pe an.

Cu toții folosim șoselele publice, deci cu toții trebuie să plătim acest drept. Doar că, în unele zone, taxele de drum sunt incluse în prețul carburantului. Ei bine, acolo, proprietarii de electrice nu plătesc taxa de drum. Astfel, folosesc vehiculele proprii degrevați de această taxă.

În cazul statului Texas, această degrevare de la plata taxei a dus prejudiciul la 93,4 mil. dolari. O sumă însemnată, mai ales că urma a fi folosită doar pentru a întreține drumurile și a construi altele noi. Și nu e un caz izolat.

E drept, dacă îl raportăm la suma totală de 3,78 mld. dolari pe care statul a strâns-o din taxa de drum, paguba nu mai pare la fel de mare. Însă trebuie să ținem cont că Texas nu este un stat reprezentativ pentru ponderea electricelor. Altele ar fi fost pierderile în statele în care electricele sunt vândute cu mai mult succes.

Iar avântul luat de electrice va adânci această pagubă. Dincolo de asta, e o problemă de etică. Toată lumea ar trebui să plătească pentru utilizarea drumurilor publice.

Fix 200 dolari

Dar de unde 200 dolari anual? De ce fix această sumă? Păi, dacă ținem cont că statul Texas încasează 20 de cenți la fiecare litru, suma ar echivala cu cea obținută, în medie, de la un pick-up de înaltă performanță alimentat cu benzină. Un hatch economic alimentat cu benzină este taxat în medie cu 85 dolari anual.

Tesla Model Y electrice taxa 200 dolari autoexpert.ro

Poate pare exagerată taxa, dar se bazează în special pe greutatea mai mare pe care o au electricele. Iar aceasta uzează mai mult infrastructura. Discuțiile sunt legate inclusiv de nivelul emisiilor. Anvelopele eliberează în atmosferă de 1850 de ori mai multe particule decât eșapamentele. Iar această valoare crește odată cu greutatea. Vezi aici studiul care demonstrează acest fapt!

via carbuzz

 

 

 

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top