The Clio R.S.18: spiritul motorsportului

Renault CLIO

Renault Sport a prezentat ultima ediție a seriei limitate dedicată fanilor Formulei 1. Modelul poartă numele Renault Clio R.S.18, sursa de inspirație fiind titulatura echipei care va alerga în acest an în Marele Circ, iar designul, negru-galben, amintește de cel al monoposturilor iconice din istoria mărcii.

Acest lucru este probat și de badge-ul de pe ușile frontale, noul logo, dublu-diamant, de pe acoperiș, dar și de tușele de gri care decorează mașina și sunt o referință directă la echipa de F1 și monopostul care va alerga în 2018. Un alt element de legătură cu tradiția Renault în F1 sunt elementele vopsite în deja celebra culoare Sirius Yellow, care arată extreme de bine în contrast cu caroseria care este vopsită în Deep Black. Interiorul acestei serii limitate (numărul fiecărui exemplar este prezent pe uși) care este dedicată colecționarilor oferă nu doar un aer sportiv, ci și clare accente premium grație gurilor de aer în cazul cărora s-au folosit finisări în fibră de carbon sau a volanului îmbrăcat în piele Alcantara.

Derivat din Clio R.S. 220 EDC Trophy – cel mai puternic model din gama Clio R.S. – noul venit beneficiază de un propulsor de 220 CP cu funcție de boost al cuplului, acesta ajungând până la o valoare de 280 Nm. Șasiul a fost regândit, direcția oferă un feedback mult mai direct, iar pentru a completa senzațiile pe care această mașină le oferă evacuarea standard este furnizată de Akrapovic, astfel că sunetul este pe măsura imaginii sportive a modelului.

În ceea ce privește comercializarea acestui model, singura informație este că acesta urmează să fie disponibil în Europa în prima jumătate a anului.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top