The Distinguished Gentleman’s Drive

The Distinguished Gentleman's Drive AutoExpert.ro

The Distinguished Gentleman’s Drive este o acțiune caritabilă ce implică mașini clasice. Scopul său? Să atragă atenția asupra problemelor de sănătate cu care se confruntă bărbații, în special cancerul testicular și de prostată și sinuciderea.

Desfășurat în premieră în România, evenimentul The Distinguished Gentleman’s Drive își propune să pună umărul la scăderea incidenței cancerului testicular și de prostată, precum și a numărului de sinucideri care afectează bărbații din întreaga lume.

Cancerul de prostată reprezintă a doua cauză de deces la bărbați. Doar cel de piele provoacă mai multe decese. Practic, 16% dintre cancerele diagnosticate la bărbați sunt localizate la nivelul prostatei, și ocupă locul 4 ca incidență la nivel global.

The Distinguished Gentleman's Drive AutoExpert.ro

Eurostat estimează că în România anului 2020 au fost depistate 95.000 de noi cazuri de cancer. Totodată, s-au înregistrat 54.000 de decese cauzate de cancer. S-au înregistrat 283 de decese la 100.000 de locuitori.

Cancerul de prostată poate fi depistat la timp din rezultatele testului de sânge PSA (măsurarea antigenului). Acesta este recomandat după vârsta de 50 de ani, sau după 40 dacă există antecedente în familie.

The Distinguished Gentleman's Drive AutoExpert.ro

Și nu doar cancerul ucide bărbați. Trei sferturi dintre sinucigași la nivel mondial sunt bărbați. Anual, 510.000 de bărbați își pun capăt zilelor, adică o persoană pe minut. În România, rata sinuciderilor este de 9,79 la 100.000 de locuitori. Bărbații români comit suicid în proporție de 16,5%, iar femeile doar în 3,3%.

The Distinguished Gentleman’s Drive – scopuri caritabile

Acum, că ai înțeles contextul, să discutăm despre The Distinguished Gentleman’s Drive (DGD). Scopul său este să atragă atenția asupra problemelor de mai sus. În plus, își dorește să strângă fonduri pentru cercetarea medicală dedicată acestor probleme. Proiectele de finanțare sunt coordonate de fundația Movember. Aceasta a finanțat, în ultimele două decenii, peste 1200 de proiecte de cercetare și prevenție.

The Distinguished Gentleman's Drive AutoExpert.ro

Această acțiune caritabilă globală, desfășurată în premieră în România, are la bază o alta, pornită în 2012. Numele său: The Distinguished Gentleman’s Ride. A pornit din Sidney, Australia, acum 11 ani și implică motociclete în locul mașinilor.

Evenimentul DGD din România va fi organizat pe data de 1 octombrie 2023.

Hashtaguri oficiale: #GentlemansDrive #DGD2023 #RideDapper #MensHealth #ProstateCancer #MentalHealth #GentlemansDriveBucharest

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top