La aniversarea a cincisprezece ani de când „The Hire” a revoluționat universul marketingului online, seria de scurtmetraje BMW Films revine cu filmul The Escape, regizat de specialistul SF Neill Blokamp. Premiera, pe 23 octombrie, pe site-ul readus la viață bmwfilms.com.

Vedeta surpriză va fi noul BMW Seria 5. Neconfirmat încă oficial, dar trădat de cadrele din primul trailer, debutul cinematografic al limuzinei BMW se va consuma în compania lui Clive Owen, care reia partitura Șoferului (The Driver), misteriosul as al pilotajului atras în diverse misiuni aparent imposibile. Distribuția este completată de Dakota Fanning , Vera Farmiga și Jon Bernthal.

Îndrăgită de fani și critici deopotrivă, seria originală BMW Films „The Hire” a debutat în 2001 (cu patru ani înainte de nașterea Youtube) și s-a încheiat opt episoade mai târziu, în 2002. Difuzate exclusiv online, o premieră absolută la răsăritul mileniului trei, scurtmetrajele „The Hire” au fost semnate de regizori celebri, de la Guy Ritchie la John Frankenheimer și Tony Scott, căpătând odată cu scurgerea anilor statutul de filme cult.