Scandal: Jeremy Clarkson, fosa septică și șoferul român

The Grand Tour, noua emisiune a trio-ului de succes Jeremy Clarkson, James May și Richard Hammond, naște controverse. Recunoscut pentru umorul cu tentă xenofobă, Clarkson i-a ironizat pe emigranții români.

În episodul cu numărul trei al show-ului Amazon, fostul prezentator Top Gear a prezentat un vehicul autonom artizanal, controlat cu ajutorul telefonului mobil, dintr-un fotoliu instalat pe capota mașinii.

Automobilul s-a dovedit, însă, a fi o fosă septică veche, manevrată de un șofer care pedala de zor la indicațiile precise ale lui Jeremy Clarkson.

“Nu e doar un om, e un român. Le dau de muncă celor noi veniți la noi în țară. Google folosește electronice ca să le ia locurile de muncă oamenilor. Asta le dă un loc de muncă, le dă demnitate. E genial,” a spus prezentatorul. „Cum se spune înapoi în română? Inaupi, cred. O să rămân la engleză. Inginerie britanică, doamnelor și domnilor, cu piese din România”, a mai comentat Clarkson.

Fără a sesiza și nota fină de ironie, adresată industriei auto britanice și companiei Google, care lucrează de câțiva ani la o mașină autonomă cu design similar fosei septice prezentate în emisiune, Dan Mihalache, ambasadorul Romaniei la Londra, a catalogat gagul lui Jeremy Clarkson drept “un nou caz al unui individ care recurge la stereotipuri fascistoide, din dorința de a obține audiență”.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top