Accident Richard Hammond: Starul The Grand Tour, la un pas de moarte

Accident Richard Hammond. Vedeta emisiunii The Grand Tour (ex-Top Gear), a făcut praf supercarul electric Rimac Concept One de 1.100 CP, fiind la un pas de a-și pierde viața weekendul trecut.

Pe celebrul traseu Hemberg Hillclimb din Elveția, Hammond a pierdut controlul volanului, ieșind violent în decor. Supercarul Rimac Concept One s-a răsturnat și a luat foc, fiind distrus în totalitate. Starul britanic de televiziune era singur în automobil.

Richard Hammond a fost transportat de urgență la spitalul St. Gallen, starea sa fiind, din fericire stabilă. Prezentatorul The Grand Tour este conștient și a suferit doar o fractură de genunchi la piciorul drept și diverse contuzii minore. A fost cel mai serios accident pe care l-am văzut până acum, dar, Richard se simte bine, a declarat colegul său de platou, nu mai puțin celebrul Jeremy Clarkson.

hammond

Rimac Concept One este, așa cum insinuează și numele său, un supercar exclusiv, propulsat de patru motoare electrice, câte două pe fiecare axă, tracțiunea fiind, astfel, integrală. Împreună, cele patru motoare răcite cu apă dezvoltă 1.088 CP și 1.600 Nm, accelerația de la 0 la 100 km/h fiind estimată la numai 2,8 secunde. Pragul de 200 km/h este atins în 6,2 secunde, iar cel de 300 km/h în 14,2 secunde. Energia electrică este furnizată de bateriile montate în fața, în spatele și sub celula de siguranță a pasagerilor. Doar opt exemplare au fost produse.

rimac

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top