The Mongol Rally trece și anul acesta prin România

The Mongol Rally, cel mai mare raliu neconvențional caritabil din lume, va traversa și anul acesta România. În cadrul raliului, echipajele internaționale străbat în mașini de oraș distanța dintre Londra și Ulan Ude.

Pe parcurs, participanții au doar doua checkpoint-uri, unul fiind în Praga, Cehia, iar cel de-al doilea în Vama Veche, România. Astfel, joi, 20 iulie, echipajele se vor întâlni cu localnicii la petrecerea organizată la Sandalandala, Strada Delfinului. Gazda evenimentului va fi Vlad Grigore, veteranul care a reprezentat România la competiția din 2013.

În cadrul Mongol Rally, regulile sunt puține și extrem de simple:

  • participă mașini standard de oras. Anul acesta, capacitatea cilindrică maximă admisă este de 1200 cmc;
  • echipajele își stabilesc propriul traseu și sunt responsabile în totalitate de obținerea vizelor necesare tranzitului;
  • fiecare echipaj donează minimum 1.000 EUR în scopuri caritabile.

„Așteptam circa 350 de echipaje la Sandalandala, cu aproape 700 de participanți (https://goo.gl/TmYs7F). La Mongol Rally nu contează cine ajunge primul la destinație, ci importante sunt experiențele acumulate pe parcurs. Ai nevoie doar de dorința de a vedea lucruri noi și de a dona în scopuri caritabile. Fiecare echipaj strânge bani pentru o cauză caritabilă comună, dar și pentru una sau mai multe cauze individuale, de obicei din țara de origine. Pănă acum s-au strâns donații de peste 6,000,000 Lire Sterline”, a declarat Vlad Grigore.

Anul acesta, România este reprezentată în Mongol Rally de Paul Badea. Paul strânge fonduri pentru a le oferi un viitor mai bun copiilor de la Fundatia “Prieteni Pentru Tine”. Fundația susține tinerii care părăsesc centrele de plasament să își găsească un loc în societate.

MongolRally (2)

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

MotorFest la final – București 2024

Expoziția de motoare a fost organizată de revista MotorXpert, susținută de Groupama și găzduită de București Mall. Bucureștiul, un oraș mereu în mișcare, a fost gazda unei experiențe extraordinare pentru pasionații

Scroll to Top