Thierry Bollore, șeful Jaguar Land Rover, demisionează

Grupul Tata Motors, care deține compania britanică Jaguar Land Rover, a anunțat că directorul executiv al acesteia, Thierry Bollore, și-a înaintat demisia.
Thierry Bollore - Jaguar Land Rover

Anunțul surprinzător vine la doar doi ani după ce, în septembrie 2020, Thierry Bollore devenea CEO al Jaguar Land Rover. Angajat de Ratan Tata pentru a conduce compania britanică și a o readuce la profit după o perioadă dificilă care a culminat cu problemele cauzate de pandemie, Bollore a schimbat radical modelul de business al JLR mizând pe electrificare. Rămâne de văzut dacă strategia sa „Reimagine” va fi continuată de urmașul său.

Și, dacă tot am ajuns la urmaș, acesta va fi Adrian Mardell, actualul director financiar al companiei britanice. După schimbul de locuri, care va avea loc în ultima zi a acestui an, Mardell va prelua însă funcția de CEO doar ca interimar.

Mardell este angajat al Jaguar Land Rover de 32 de ani și în prezent este atât director financiar cât și membru al consiliului executiv.

Deși nu sunt disponibile prea multe informații, publicațiile occidentale notează că Thierry Bollore a demisionat la cerere din motive personale.

Cu aproape un an în urmă, Bollore fusese demis din funcția de CEO Renault, pe fondul consecințelor scandalului Carlos Ghosn.

Sub conducerea lui Bollore, compania Jaguar Land Rover a comercializat în anul fiscal 2021 – 2022 (12 luni încheiate la 31 martie 2022) 376.381 de vehicule în 123 de țări. În aceeași perioadă, veniturile au scăzut cu 7% până la 18,3 miliarde de lire sterline.

Conform planului Reimagine, compania ar trebui să producă doar mașini electrice la nivelul anului 2030. Ulterior, până în 2039, JLR și-a propus să devină un producător neutru din punctul de vedere al emisiilor de carbon în toate sferele afacerilor sale.

Adaugati comentariu