Țiriac Collection adaugă un Ford Mustang Mach 1 în galerie

Alături de clasicul Ford Mustang Mach 1 din 1969, pe lista automobilelor din cadrul Țiriac Collection s-a adăugat și un exemplar Mustang Mach 1 din 2021.

După mai mult de jumătate de secol de când Ford a fabricat primul model Mustang Mach 1, în 1969, producătorul auto a prezentat în 2021 o nouă interpretare pentru Mustang Mach 1 Coupe, bazat pe a șasea generație a modelului. Un exemplar Mustang Mach 1 Coupe din 2021 a intrat în componența galeriei Țiriac Collection.

Mustang Mach 1 la Țiriac Collection

Modelul se alătură clasicului Ford Mustang Mach 1 V8 cu 335 CP și transmisie manuală cu 4 trepte, pe care Ion Țiriac îl are în proprietate încă din anii 70. Exemplarul a fost achiziționat după finala turneului de Cupă Davis de la Clevland, Ohio. Mustangul avea să fie vândut, dar Ion Alexandru Țiriac a recuperat mașina după mai mulți ani și a reintrodus-o în colecție drept cadou aniversar pentru tatăl său. Exemplarului achiziționat în anul 1970 i-au fost aduse modificări, prezentând curent o cutie de viteze manuală cu 5 trepte și un motor special Edelbrock de 438 CP.

Noul Mustang Mach 1 beneficiază de un V8 cu 460 CP și 529 Nm, având o transmisie automată cu 10 trepte.

„Mach 1 reprezintă pentru mine o etalare a forței și a viziunii americane asupra automobilului cu valențe sportive. Este un simbol al istoriei auto, un etalon al industriei și un reper al mărcii Ford – unul dintre cei mai importanți constructori auto ai tuturor timpurilor. La 50 de ani distanță iată că Ford încă produce mașini remarcabile, capabile să capteze emoție în spatele volanului. Țiriac Collection este o casă a istoriei auto, iar noul model Mach 1 își merită pe deplin locul în galerie”, a declarat Ion Țiriac.

Cele două exemplare Ford Mustang pot fi admirate la Țiriac Collection (Otopeni, strada Calea Bucureștilor, nr. 289), de vineri până duminică, în intervalul orar 10-19.

Via Țiriac Collection

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Noua Dacia Spring model 2025 AutoExpert.ro

Noua Dacia Spring, model 2025

Aceasta este noua Dacia Spring! A doua generație aduce tehnologie nouă la bord, dotări extinse și adoptă multe dintre elementele de design

Scroll to Top