Țiriac Collection se îmbogățește cu un Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition

Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition - Tiriac Collection - autoexpert.ro

Un exemplar Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition a ajuns în garajul Țiriac Collection. Poți să-l admiri în galerie, începând din acest weekend.

 

Nu s-au asamblat multe unități Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition. Doar 992. Iar una dintre ele aparține fostului tenisman Ion Țiriac. Mai exact, unitatea cu nr. 009. Plăcuța din aur montată în habitaclu atestă acest fapt: este inscripționat numărul „009 / 992”. La fel, la exterior este afișat pe uși numărul “009”.

Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition - Tiriac Collection - autoexpert.ro

Azi, bijuteria a fost expusă la Centrul Porsche București din Pipera, în prezența domnului Ion Țiriac și a reprezentanților Porsche Inter Auto România, importatorul mărcii la nivel național.

 

Am achiziționat primul meu Porsche în anul 1975. Porsche este o marcă fascinantă, care a excelat permanent la capitolele design și performanță. Acest exemplar Porsche este produs în 2020, într-o serie limitată, de 992 de unități. Am ținut ca această ediție să aibă un exponat aici, în România, la Țiriac Collection. Numărul 007 era a lui James Bond, 008 al nu știu cui, eu am primit numărul 009, corelat zilei mele de naștere. Nu este o jucărioară frumoasă, este o treabă tehnologică care iese din comun,” a declarat Ion Țiriac.

Heritage Design Edition - Tiriac Collection - autoexpert.ro

Ion Țiriac, o carte cu povești

E o plăcere să-l asculți pe fostul tenisman! Acesta a povestit despre plăcuțele din aur semnate Porsche, care sunt montate în exemplarele de la Țiriac Collection:

Ar trebui să mi-o semnezi în aur, i-am spus lui Porsche. Mi-a răspuns că ei nu fac treburi de acestea, ei fac doar mașini foarte bune. Semnături pot să îmi dea, dar nu gratis. Şi de atunci am eu de fiecare dată plăcuța, iar cand iese o mașină nouă pentru Țiriac Collection, domnul Porsche o personalizează.”

 

Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition este un 911 de generație 992. Vine garnisit cu elemente de design din anii 1950-60. Este primul dintre cele patru piese de colecție din strategia Heritage Design dezvoltată de Porsche. Seria este menită să celebreze emoția mașinii sport care s-a afirmat pe șoselele și pe circuitele de curse de-a lungul anilor.

Porsche 911 Targa 4S Heritage Design Edition: elemente distinctive

Astfel, vopseaua Cherry Metallic, unică pentru această ediție specială, pachetul grafic pe uși și pe aripile frontale, care amintește de primele mașini de curse ale companiei, plus autocolante cu numere inspirate din motorsport pe portiere se numără printre caracteristicile personalizate ale ediției Heritage. Logo-ul Porsche este cel de pe prima generație 911, din 1963. Designul exterior este completat de insignele aurii din spate, de jante Carrera Exclusive de 20/21 inch, etriere negre de frână (care înlocuiesc unitățile roșii standard de pe 911) și o emblemă Porsche Heritage situată pe grila capacului motorului.

Heritage Design Edition - Tiriac Collection - autoexpert.ro

Interiorul

Interiorul are un design la fel de nostalgic. Regăsim piele în două culori, Bordeaux Red și Atacama Beige, scaune din velur și uși tapițate. Un turometru analog și un cronometru cu aspect clasic sunt montate în bord.

 

Echipat cu un motor turbo de 3,0 litri care dezvoltă 450 CP și un cuplu de 530 Nm, Heritage Edition atinge 100 km/h într-un timp de 4,4 secunde și poate ajunge la o viteză maximă de 304 km/h.

Poți vizita Țiriac Collection de vineri până duminică, în intervalul orar 10:00-19:00. Costul biletului este de 15 lei pentru adulți și de 7,5 lei pentru elevi, studenți și pensionari. Copiii cu vârsta de până la 6 ani inclusiv beneficiază de acces gratuit.

Adaugati comentariu