Titlul național la categoria două roți motrice pentru Alex Filip

Alex Filip și Bogdan Iancu și-au adjudecat, cu o etapă înainte de final, prima poziție în ierarhia 2012 în întrecerea mașinilor cu două roți motrice.

Dupa ce reusisera inca de la Arad sa-si adjudece prima pozitie in clasamentul general al Clasei 5, Alex. Filip si Bogdan Iancu au sosit la Brasov cu gandul de a transa, cu prilejul Raliului Tara Barsei, si disputa la categoria doua roti motrice. Obiectiv indeplinit cu brio, astfel ca este pentru al patrulea an consecutiv cand un automobil Renault Clio R3 castiga competitia nationala 2RM, la volanul unui astfel de model aflandu-se in trecut Edwin Keleti si George Grigorescu.

„Am pornit in forta, pentru a putea ramane focusati, insa dupa ce adversarul nostru direct, Vlad Cosma, a fost fost silit la abandon, am decis sa facem o cursa de conservare a rezultatului, dar si a masinii. Duritatea traseului si-a spus cuvantul, doar jumatate dintre concurenti reusind sa ajunga la finalul cursei si, din pacate, printre cei care nu au ajuns la final ne-am numarat si noi, fiind nevoiti sa ne oprim din cauza puntii spate rupte.

Acest abandon nu influenteaza insa disputa pentru titlul national in competitia masinilor cu doua roti motrice. Ierarhiile se alcatuiesc folosindu-se regula N-1, iar acest prim abandon face ca punctajul obtinut pana acum sa fie si cel retinut, iar acesta ne garanteaza deja, matematic, prima pozitie. Felicitari echipajului Barbu/Banca pentru rezultatul remarcabil obtinut la etapa brasoveana“, a declarat, la final, Alex. Filip.

Iata ca mesajul de pe hayonul masinii, „I love Brasov“, are acum inca o motivatie. Orasul de sub Tampa a reprezentat locul in care echipajul cu numarul 10 Filip/Iancu incepea sezonul cu o victorie, dar si cu castigarea primei probe speciale din cariera. Acum a venit si titlul national la doua roti motrice, o categorie la care, pana acum, urcasera deja pe celelalte doua trepte ale podiumului, bifand locul secund, in 2009, respectiv pozitia a treia, in 2011.

„Acest succes ma face sa iubesc Brasovul si mai mult“, spune Alex. Filip care a dezvaluit ca dedica acest succes „tuturor celor care mi-au fost alaturi: sponsori si parteneri fara de care nu m-as putea afla la start, intreaga echipa tehnica Colina Motorsport care mi-a pus la dispozitie o masina pregatita exemplar, familia care ma sustine si ma motiveaza, prietenii si fanii care sunt mereu langa noi, in ciuda unor sezoane trecute mai putin reusite, si nu in ultimul rand adversarilor mei directi din acest sezon – Vlad Cosma, Sebastian Barbu, George Grigorescu si Norbert Bereczky“.

Sezonul insa nu s-a incheiat. Urmeaza Raliul Iasului intre 7-8 octombrie, o runda pe care Alex. Filip si Bogdan Iancu o abordeaza vizand atingerea ultimelor doua obiective propuse in 2012:castigarea titlului cu echipa din care face parte – BCR Leasing Rally, dar si mentinerea in top 10 FIA, astfel incat numarul de concurs al sezonului competitional 2013 sa fie tot 10.

Alex. Filip si Bogdan Iancu sunt sustinuti in 2012 de Orange, BCR Leasing, Renault, Michelin, HD Video, Mobil 1 prin Star Lubricants, Computerland, Hotel Hilton Sibiu, Colina Motorsport, Sun Plaza si, in calitate de partener media, de GSP TV.

Note:
În categoria doua roti motrice (2RM) sunt inscrise masinile cu o singura punte motoare (tractiune fata sau spate) la care pana acum au punctat 29 de echipaje.

În clasa 5 sunt inscrise masinile cu tractiune fata dotate cu motor aspirat de pana la 2000cmc, motor cu turbo de 1600cmc sau modelul Super1600; in aceasta categorie au participat si punctat 7 echipaje.

Adaugati comentariu