Toate modelele DS vor fi eco începând cu 2025

DS

Producătorii auto se axează pe versiuni electrificate, iar DS nu face excepție. Brand-ul grupului PSA plănuiește să renunțe complet la motoarele convenționale pe benzină și pe motorină până în 2025 și să lucreze doar cu sisteme de propulsie electrice și hibride.

Începând cu 2025, toate modelele lansate de DS vor primi sisteme de propulsie electrificate, a confirmat constructorul francez. Așadar, în următorii șapte ani, DS va comercializa exclusiv mașini electrice sau hibride.

Șeful DS, Yves Bonnefont, a fost cel care a făcut anunțul: “Ambiția noastră este foarte clară: vrem ca DS să se afle printre liderii lumii în segmentul mașinilor electrificate.” Bonnefont a confirmat planurile companiei cu ocazia cursei de Formula E din Franța, o competiție în care DS a concurat încă de la debutul seriei, în 2014. Acum producătorul auto vrea să extindă experiența din motorsport și la mașinile construite pentru drumurile publice.

Procesul de electrificare va începe cu DS 7 Crossback E-Tense 4×4. Un motor turbo pe benzină de 1,6 litri  va fi asistat de o pereche de motoare electrice, care vor angrena puntea față, respectiv puntea spate, pentru o putere totală în jurul valorii de 300 de cai putere. Mașina va putea rula exclusiv electric pe o distanță de 30 de kilometri.

O versiune cu zero emisii a viitorului DS 3 va fi primul model electric de la DS. Acesta ar putea fi prezentat în toamnă la Salonul Auto de la Paris.

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Rimac Technology - BMW

Parteneriat BMW Group – Rimac Technology

Grupul BMW a încheiat un parteneriat „pe termen lung” cu Rimac Technology, divizie independentă a companiei croate care, alături de Porsche, este

Scroll to Top