Toate secretele de design ale noii Dacia Duster II

Dacia Duster 2

Viitoarea generație Duster va fi mai stilată și mai elegantă. Toate secretele de design ale noii Dacia Duster II.

Actuala Dacia Duster are mai mult un aer de off-roader și mai puțin un aer de SUV datorită barelor de protecție marcante. SUV-urile moderne au într-o proporție covârșitoare linii mai fluide care le apropie mai mult de idea de crossover decât de cea de off-roader.

În spiritul acestei idei, a doua generație Duster va avea o caroserie mai zveltă, barele de protecție vor fi în continuare marcante, fiind o caracteristică a actualei generații dar suprafețele vor fi mai bine lucrate, vor avea o formă tridimensională mai plăcută și vor fi mai elegant racordate cu restul caroseriei. Având în vedere și opțiunea de șapte locuri, viitorul Duster va fi sensibil mai mare. Colegii de la Quattroruote estimează o lungime de circa 4,50 metri, cu 18 cm mai mare decât a actualei generații. În acest sens se observă al treilea geam lateral mai lung care seamănă ca linie cu cel de la Logan MCV.

Câteva sugestii estetice le oferă deja conceptul Duster Oroch prezentat la Salonul de la Sao Paolo în 2014. În timp ce versiunea de serie a pick-up-ului lansat în Brazilia în 2015 având același nume este clar derivat din prima generație Duster, conceptul prezentat cu un an înainte prefigurează ceva cu totul nou. De aceea, mai mult ca sigur, aceste soluții estetice le vom reîntâlni pe a doua generație Duster.

Ne referim în special la noile stopuri cu un design al lămpilor în forma literei C întors. În față, nu sunt schimbări spectaculoase însă grila radiatorului este mai elegantă și are un nou design, iar proiectoarele nu mai sunt rotunde ci au o formă pentagonală mai elegantă.

Mai multe citiți AICI.

Adaugati comentariu