Top 10 cele mai scumpe yachturi din lume

Top 10 cele mai scumpe yachturi din lume

Să deții un yacht este o plăcere scumpă. Cu atât mai mult atunci când vorbim despre ambarcațiunile unicat, construite pe comandă, iar la cheltuielile de construcție se adaugă și cele, importante și ele, de întreținere/mentenanță zilnică.

Iată un Top 10 al celor mai scumpe yachturi din lume!

Când ai ajuns să îți permiți un yacht de lux, înseamnă că banii nu vor mai fi niciodată o problemă pentru tine. Este un simbol al statutului financiar, o extravaganță plutitoare pe care doar cei mai bogați din lume și-o pot permite.

Aceste ambarcațiuni au apărut la sfârșitul secolului 20, când indivizi înstăriți au început să comande construcţia unor ambarcațiuni private, de mari dimensiuni, menite utilizării personale, în scopuri recreaționale.

Exemplele timpurii, precum Cristina O și Savarona, demonstrează apetitul crescând pentru acest segment, vârful maxim de comenzi, la nivel global, înregistrându-se între 1997 şi 2008. Ceea ce, iniţial, a început ca un vas simplu, cu dotări de bază pentru a se putea trăi la bord, a evoluat rapid într-un gen de specimen extraordinar de luxos, așa cum o demonstrează următoarele 10 cele mai scumpe yachturi din lume.

Citește topul pe yachtexpert.ro!

Adaugati comentariu