TOP 10 cele mai vândute mașini din Europa în 2017

TOP 10 cele mai vândute mașini din Europa în 2017 nu aduce surprize majore, clasamentul celor mai populare modele fiind dominat conform tradiției de VW Golf.

2017 a fost un an tumultuos pentru industria auto, mai ales în Europa. Cu toate acestea, în ciuda incertitudinii, vânzările de pe continent au crescut cu 5,2%, iar SUV-urile au câștigat o cotă de piață record de 31,9%.

Segmentul SUV-urilor va crește și mai mult anul viitor, potrivit analistilor LMC Automotive, urmând să acopere cel puțin 32,0% din piață. Acesta este segmentul cu cea mai rapidă creștere.

În Europa, vânzările de mașini de oraș (clasa mică) au crescut, în timp ce volumele înregistrate de segmentele B și C, precum și de MPV-uri și sedanurile din segmentul D, s-au diminuat. Vânzările de mașini de lux și sport au crescut.

JATO Dynamics a compilat cifre din întreaga Europă pentru modelele individuale, iar cele mai bine vândute sunt enumerate în topul de mai jos.

Cele mai vândute mașini din Europa 2017

Volkswagen Golf facelift

1 – Volkswagen Golf – 445.206 de unități

Ei bine, nu sunt surprize aici – Golful ia din nou coroana. Nu e de mirare de ce: aceasta este cea mai bine vândută mașină din Austria, Belgia, Germania, Luxemburg și Norvegia și este printre cele mai populare în multe altele. O mașină a poporului, într-adevăr, deși vânzările europene s-au diminuat cu 2%.

Renault Clio

2 – Renault Clio – 298.990 de unități

Statutul de cel mai bine vândut model în Franța, Olanda și Portugalia, plus o creștere a vânzărilor de 5,9% față de 2016, au ajutat Clio să obțină al doilea loc în Europa, cu aproape 300,000 exemplare livrate între ianuarie și decembrie 2017. Succesul lui Clio a contribuit cu siguranță la poziția Renault ca al doilea mare constructor european pe piața din UE.

noul-vw-polo (15)

3 – Volkswagen Polo – 255.370 de unități

Rezultatul a fost atins în mare parte de modelul anterior, care a fost deja înlocuit. Noul Polo ar trebui sa aducă o creștere consistentă a vânzărilor în ianuarie, cu noul look de Golf și dimensiunele mai generoase. În ciuda poziției sale ca al treilea best-seller al Europei, Polo nu este cel mai bine vândut model în nici o țară europeană, iar vânzările s-au diminuat cu 10,4% față de 2016.

noul-ford-fiesta (5)

4 – Ford Fiesta – 237.770 de unități

Fiesta, cea mai bine vândută mașină din Marea Britanie de aproape un deceniu și cel mai popular Ford din Europa se luptă cu scăderea vânzărilor, cu un declin de 14% comparativ cu 2016, dar schimbarea de generații în septembrie este parțial de vină pentru acest lucru.

Nissan Qashqai

5 – Nissan Qashqai – 230.860 de unități

Nissan Qashqai rămâne extrem de popular în Europa. Este cea mai bine vândută mașină din Letonia, ocupă locul trei în Danemarca, Finlanda și Irlanda și al patrulea în Marea Britanie. Vânzările au crescut cu 7,0%; segmentul SUV fiind singurul segment din primele zece care a înregistrat o creștere consecventă.

Peugeot 208 GTI 30 anniversary

6 – Peugeot 208 – 225,198 de unități

Cel mai vândut model din Danemarca și cel de-al doilea din Franța și Portugalia ocupă locul șase în Europa, în ciuda unei scăderi a vânzărilor de 2,4% în 2017. De fapt, Fiesta a depășit luna trecută 208. Peugeot a fost al patrulea cel mai mare brand european de automobile ca vânzări.

Opel Corsa S (4)

7 – Opel / Vauxhall Corsa – 221.497 de unități

Lupta este strânsă în segmentul B, în timp ce Corsa se strecoară în spatele lui 208, cu doar 4000 de unități mai puține vândute pe parcursul anului. Segmentul este, de asemenea, unul în declin, deși doar cu 0,3% față de anul precedent. Într-adevăr, este în continuare cel de-al doilea cel mai mare segment din industrie, cu exact una din cinci mașini vândute în Europa.

2017 VW Tiguan R-Line

8 – Volkswagen Tiguan – 218,238 unități

Gripul Volkswagen își întărește poziția pe piața europeană cu Tiguan, care a bifat una dintre cele mai mari creșteri din noiembrie 2017, comparativ cu aceeași lună a anului trecut – vânzările au crescut cu peste o treime. Peugeot 3008 a fost însă mai puternic, vânzările aproape dublându-se în noiembrie 2016, deși acesta s-a vândut în 65.000 exemplare mai puțin decât Tiguan pe parcursul anului.

skoda-octavia-facelift (8)

9 – Skoda Octavia – 214.329 de unități

V-ați gândi poate că cel mai bine vandut model în Croația, Cehia, Estonia, Finlanda, Polonia și Elveția nu se va situa abia pe locul nouă în acest an. Vânzările au crescut cu 2,5% față de noiembrie anul trecut, iar Skoda s-a clasat pe locul cinci într-un segment care s-a diminuat cu aproape 1% față de noiembrie anul trecut.

2016-Opel-Astra-K-2015-01

10 – Opel / Vauxhall Astra – 204.742 unități

În topul primelor zece modele europene a intrat și Opel Astra, în ciuda unei scăderi de 11,4% a vânzărilor pe parcursul anului. Recent, Astra, mereu clasată în top trei, a căzut pe locul șase în Regatul Unit, cel mai scăzut loc în ultimii ani, fiind depășit de Volkswagen Polo.

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top