Top 10 muzee inedite

Pe cât de multe colecții există în lume, pe atât de multe muzee dedicate diverselor pasiuni și curiozități. În călătoriile tale, nu rata ocazia să vizitezi și aceste locuri mai puțin bătute de turiști în drumurile lor.

Pentru gurmanzi

Dacă vrei să știi cât mai multe despre istoria alimentelor sau preparatelor culinare, nu rata în călătoriile tale muzeele dedicate lor. În Bruges, Belgia, se găsește Muzeul Cartofilor prăjiți belgieni. De aici poți afla mai multe despre istoria cartofului, a cartofilor prăjiți și a sosurilor alături de care se pot consuma. În cadrul muzeului se poate lua și masa de la care nu lipsesc, desigur, cartofii prăjiți.

Alte muzee dedicate alimentelor sunt:

– Muzeul Nucilor de la Colegiul din Connecticut, Statele Unite ale Americii, reunește obiecte de artă care înfățișează nuci, dar și spărgătoare de nuci.

– Muzeul Currywurst din Berlin, Germani, dedicat unui preparat fast-food german făcut din cârnați de porc și sos de ketchup și curry

– Muzeul Paprika din Szeged, Ungaria prezintă metodele prin care sunt realizate salamurile Pick și a condimentului din ardei iuți, paprika

– Muzeul Tăițeilor din Yokohama, Japonia , unde pe lângă aflarea istoriei tăițeilor, îi poți lăsa pe copii să afle rețete de preparare și de supe care le conțin.

– Muzeul Hamburgherilor, din Florida, SUA adună 500 de tipuri de hamburgheri și o mulțime de obiecte care au legătură cu ei: magneți, solnițe, calendare. Muzeul e deschis în casa unui împătimit al vestitului preparat fast-food. Harry Sperl și-a expus colecția adunată în nu mai puțin de 23 de ani.

Aflati mai multe aici

Adaugati comentariu