Top 10 țări cu cea mai ieftină benzină din lume în 2022

Prețuri benzină autoexpert.ro

Prețurile la benzină au crescut considerabil. Diferența dintre cel mai scump litru de pe Glob și cel mai ieftin este de… 11 lei! Iată care sunt țările cu cea mai ieftină benzină din lume. Și, de asemenea, cele cu cea mai scumpă benzină. Și unde se situează România în clasament.

Prețul benzinei variază enorm în lume. Asta ne arată site-ul GlobalPetrolPrices.com. Totuși, sunt țări în care prețurile sunt diferențiate în funcție de cantitatea cumpărată. De exemplu, Venezuela, care afișează oficial un preț echivalent cu 11 bani/l. Este, însă, un preț subvenționat de stat, care crește substanțial dacă nu dispui de cardul Fatherland și dacă alimentezi peste o anumită limită. Deci, Venezuela iese din discuție.

Sau Iran, unde prețul de 23 bani/l este pentru primii 60 l. După această valoare, prețul se dublează. Aici vom considera doar prețul ”mare”, pentru a fi echitabili.

Cea mai ieftină benzină din lume

Acestea fiind spuse, cel mai ieftin litru de benzină la pompă, ”la liber” (fără restricții de alimentare) este în Libia: 14 bani/litru (adică 0,14 lei/l, adică 1400 de lei vechi/litru)! Deci, un plin de rezervor de 50 l costă 7 lei, mai puțin decât costă un litru de benzină în România!

O urmează Iran, cu 46 bani/litru (sau 0,46 lei/litru, sau 4600 de lei vechi/litru). Apoi, se cască o propastie până la Siria, unde un litru costă 1,4 lei. În Kuweit costă 1,5 lei/l, iar prima țară de pe teritoriul Europei cu cel mai mic preț este… Rusia. Aici, litrul de benzină costă aproape 2 lei. În Europa, urmează Elveția, cu 5 lei/l și… Ucraina (5,6 lei/l). Țara din UE cu cea mai ieftină benzină este Ungaria, unde un litru costă 6,5 lei. România, cu 8 lei/litru, se află la mijlocul drumului.

Cea mai scumpă benzină din UE se vinde în Olanda (11,3 lei/l). Mai scump poți cumpăra doar în Monaco (11,4 lei) și Hong Kong, unde găsești cea mai scumpă benzină de pe Glob, cu 13,3 lei/l.

 

 

Comentăm?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Jaguar E-Pace autoexpert.ro

Test Jaguar E-Pace – Tigrul Siberian

Acesta nu este un jaguar, ci un tigru siberian. Nu pot descrie altfel noul E-Pace, care, prin eleganța designului exterior, prin opulența

Scroll to Top