Top 3 avantaje pentru achiziţia de piese auto din dezmembrări

dezmembrări

Top 3 avantaje pentru achiziţia de piese auto din dezmembrări. Sunt numeroase contexte în care reparaţia unei maşini nu este acoperită de garanţie sau de o poliţă de asigurări. În acest caz, decizia achiziţiei pieselor de schimb îi aparţine proprietarului. Pe lângă oferta atelierelor de reparaţii şi a magazinelor de profil există o sursă de piese de schimb pe care trebuie să o iei în calcul: dezmembrările auto.

Cu puţină atenţie poţi găsi într-un astfel de loc o maşină similară cu modelul pe care îl conduci, ajunsă acolo din cu totul alte motive decât problema cu care te confrunţi tu. Astfel, anumite piese de schimb pot fi în stare foarte bună de funcţionare, la preţuri mai mult decât avantajoase. Iată doar câteva dintre beneficiile achiziţiilor de piese din dezmembrări auto.

Calitatea produselor

Să zicem că ai produs un accident de circulaţie şi nu ai poliţă de asigurare de tip CASCO care să acopere reparaţia ambelor vehicule. Părţii vătămate îi oferi RCA-ul, în timp ce costurile pentru refacerea maşinii tale îţi aparţin în întregime. Dacă încerci să duci automobilul la reprezentanţă, vei fi surprins neplăcut de costurile devizului. Achiziţia de piese originale din magazine, depozite cu desfacere sau de pe internet este la fel de descurajatoare: piesele originale sunt foarte scumpe, piesele ieftine sunt de o calitate îndoielnică. În acest caz, verifică disponibilitatea în parcurile de dezmembrări.

Acolo poţi găsi un model similar de maşină cu alt tip de defecţiuni, vândută de proprietar după ce a fost despăgubit de companiile de asigurări. Dacă partea de caroserie care te interesează nu a fost avariată, ai toate şansele să găseşti piese originale la preţuri avantajoase. Cu puţin noroc, poţi găsi piese de aceeaşi culoare, scutind astfel costurile de vopsire şi diferenţa dintre elementele nou echipate şi cele de pe maşina ta, mătuite în timp.

Disponibilitatea

În general, comanda de piese auto presupune timp pentru procesare şi livrare. Dacă depinzi de maşină pentru deplasări curente în interes personal sau profesional, fiecare zi pierdută îţi produce neplăceri. În plus, dacă maşina este mijlocul prin care coordonezi o afacere, adaugă şi banii pe care îi pierzi atunci când staţionezi. Una dintre cele mai simple şi rapide metode ţi-o oferă tot dezmembrările. Alegi modelul potrivit, dezechipezi piesele dorite şi le montezi pe maşina ta.

Garanţia potrivirii este deplină atunci când piesa provine de la acelaşi producător şi model de maşină. În ultima vreme, comerţul cu piese auto din dezmembrări nu se mai limitează la parcurile de maşini. Întrucât cererea este din ce în ce mai mare, au apărut portaluri dedicate, cum este dezmembrări auto – Dez.ro. Accesezi site-ul, cauţi modelul potrivit şi verifici ce oferte sunt disponibile în zona în care locuieşti. În funcţie de rezultate, te poţi deplasa personal să ridici piesa sau poţi lansa o comandă prin curier. Criteriile de cautare ţin cont de cele mai mici detalii, anunţurile sunt de cele mai multe ori însoţite de fotografii, iar procesul de achiziţie este unul dintre cele mai simple şi rapide.

Preţul

Costul este principalul criteriu de achiziţie în cele mai multe domenii, iar achiziţia, întreţinerea şi reparaţia autovehiculelor nu face excepţie. Când vine vorba de deplasarea cu maşină însă trebuie să primeze siguranţa, pe care nu ţi-o oferă decât produsele de calitate. Aşadar, în loc să alegi piese şi componente auto de origine îndoielnică, doar pentru că au un preţ de achiziţie mic, caută mai bine cel mai bun raport între cost şi calitatea pe care ţi-o oferă. O piesă originală pe care o găseşti echipată pe o maşină dezmembrată poate fi în stare foarte bună de funcţionare pentru alte câteva zeci de mii de kilometri. Dacă ar fi să o cumperi nouă din magazin, preţul ar fi cu siguranţă ridicat. În schimb, pentru o maşină scoasă la vânzare pe bucăţi, costul devine incomparabil mai mic.

Aici depinde şi de modelul maşinii pe care o conduci. Cu cât este mai nouă, cu atât trebuie să cauţi piese originale şi noi – dar aici intervine de cele mai multe ori garanţia, care ţi le înlocuieşte gratuit. Pe măsură ce anii trec şi garanţia nu mai acoperă costurile de înlocuire, trebuie să investeşti inteligent. Asta nu înseamnă însă că în oferta de dezmembrări vei regăsi numai rable. Poţi avea norocul să găseşti la vânzare modele cu mai puţin de cinci ani vechime, scoase din uz ca daună totală din motive ce ţin de mecanică, dar cu o caroserie şi un interior în perfectă stare de funcţionare. Sau invers: cu avarii iremediabile la praguri sau alte elemente de siguranţă, însă având o mecanică impecabilă.

Componente originale în condiţii foarte avantajoase

Fie că vorbim despre recondiţionarea unui model de maşină mai puţin prezent în trafic sau de o reparaţie urgentă a automobilului cu care te deplasezi în mod curent, achiziţia de piese în regie proprie este o cursă contra cronometru. Mulţi aleg această variantă chiar şi în cazul accidentelor rutiere de care nu se fac vinovaţi, acceptând oferta companiilor de asigurări de despăgubire a pagubei cu o anumită sumă pentru care nu cer nici un fel de justificare. În acest caz, consultarea ofertei de piese provenite din dezmembrări poate deveni un prilej de înnoire a maşinii tale cu componente originale în condiţii foarte avantajoase, cu posibilitatea economisirii diferenţei de bani.

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/junkyard-scrap-metal-metal-broken-1501245/

 

 

Tu, ce părere ai?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explorați mai mult

Scroll to Top