Top 3 motive pentru care trebuie să verifici presiunea în anvelope

Presiunea in anvelope

Dacă ți-ai făcut planuri de vacanță, trebuie să-ți faci planuri și pentru o verificare la mașină, înainte de a pleca la drum. Evident, bifezi pe listă sistemul de direcție, de frânare, dar nu uita de presiunea în anvelope! Trebuie să știi că presiunea se verifică doar atunci când anvelopele sunt reci.

Îți dăm 3 motive pentru care trebuie să verifici presiunea în pneuri înainte de a pleca la drum sau la fiecare trei săptămâni, chiar dacă nu ai de gând să faci o călătorie pe distanțe mari:

  1. Siguranță și confort

Presiunea corectă îți asigură o manevrabilitate superioară și siguranță la bord. O presiune scăzută reduc timpul de reacție al mașinii la frâne și virări bruște, iar mașina s-ar putea comporta imprevizibil în situații extreme. Cu mașina plină cu oameni și bagaje, dacă aceasta devine instabilă, toți cei aflați la bord sunt în pericol.

  1. Anvelopele rezistă pentru o perioadă mai îndelungată

Presiunea influențează și durata de viață a pneurilor. O presiune scăzută sau prea mare le supune unui proces de deteriorare intens, crește distanța de frânare și riscul ca anvelopa să cedeze la viteze mari sau atunci când mașina se deplasează pe drumuri cariate.

  1. Optimizarea consumului de combustibil

Pneurile sunt factori care influențează în mod direct consumul de combustibil, dar și emisiile de dioxid de carbon. Dacă acestea au o presiune redusă, consumul de carburant crește.

Pentru a fi sigur că mașina ta rulează pe anvelope în stare bună, trebuie să știi că acestea trebuie schimbate după o utilizare pe o durată maximă de 6 ani. Trebuie să știi că o anvelope se află într-o stare avansată de deteriorare dacă adâncimea benzii de rulare este mai mică de 4 milimetri. Eficiența frânării și manevrabilității este redusă atunci când anvelopele nu sunt uzate uniform.

Citește și:

Michelin Pilot Sport 4 SUV – 5 lucruri esențile

Adaugati comentariu