Top 5 maşini din Europa care merită urmărite în 2023

maşini
În cazul în care eşti în căutarea unei maşini noi pe care să ţi-o cumperi în viitorul apropiat, avem câteva modele pe care merită să le urmăreşti.

Modelele Hyundai Prophecy, Hyundai Ioniq 6, Mercedes EQT, BMW X8, Volkswagen ID3, Alfa Romeo Tonale şi MINI Countryman electric sunt toate maşini aparte care sunt aşteptate cu mare nerăbdare de către cunoscători.

Hyundai Prophecy

Hyundai Prophecy

Conceptul Hyundai Prophecy arată beneficiile unei maşini electrice. Deăi vehiculul nu a devenit unul de producţie, aceasta are o capotă lungă, un ampatament lung şi o linie plată a acoperişului. Maşina are o formă geometrică cu margini pronunţate, dar are şi un aspect sportiv intens şi linii spectaculoase. Maşina concept Hyundai Prophecy a reprezentat o sursă similară de inspiraţie pentru modelul Hyundai Ioniq 6.

Design-ul modelului include o nouă insigna H, precum şi faruri noi cu lumini Parametric Pixel. Are, de asemenea, lampi combinate faţă spate, dar şi o lampă de stop integrată în aripa din spate a maşinii. Interiorul lui Hyunday Prophecy este similar cu cel al lui Hyundai Ioniq 5. Are doua display-uri de 12,3 inchi şi un display head-up. La interior sunt folosite tesături PET reciclate, piele bioprocesată şi vopsea din uleiuri vegetale.

Hyundai Ioniq 6

Există o serie de maşini produse de Hyundai care se arată la orizont. Unul dintre ele este modelul Ioniq 6, care se preconizează că va fi un autoturism electric care o să aibă încorporată o baterie cu capacitate mare. Ca şi în cazul modelului antecedent, Ioniq 5, cel mai probabil noul model electric Hyundai va concura cu Tesla Model 3 şi cu alte vehicule electrice.

Ioniq 6 este un model electric futurist care este proiectat să amintească de aerodinamica unei aeronave. Aceasta va circula pe aceeaşi platformă modulară E-GMP ca şi Ioniq 5 şi va avea tracţiune pe spate. Hyundai Ioniq 6 va oferi o serie de sisteme pasive şi active de siguranţă dintre care şi Highway Driving Assist II. Acest sistem îi va permite modelului Ioniq 6 să efectueze schimbări de bandă şi să facă ajustări în interiorul benzii de condus.

Mercedes EQT

Mercedes EQT

Modelul EQT este aşteptat să intre pe piaţă la sfârşitul acestui an. Se aşteaptă ca acesta să concureze cu modelul VW ID Buzz.

Modelul de la Mercedes va include sistemul Hyperscreen infotainment disponibil doar la modelele produse de Mercedes, care reprezinta un ecran întins pe toată lăţimea tabloului de bord. Sistemul oferă funcţionalitate tactilă şi inteligenţa artificială care au rolul de a ajuta şoferul şi de a-i uşura cât mai mult experienţa condusului.

Exteriorul modelului EQT este destul de frapant. Forma sa geometrică permite utilizatorului să care un numar mare de bagaje, iar acoperişul panoramic îi dă o atmosferă aparte. EQT mai vine, de asemenea, şi cu un longboard electric care se retrage sub o podea falsă şi un capac din plexiglas.

Modelul Mercedes EQT este o dubă electrică mică care se adresează familiilor şi clienţilor activi în timpul liber. In ciuda dimensiunilor sale compate, EQT este aşteptat să ofere eficienţă şi stil de înaltă calitate.

BMW X8

BMW X8

BMW X8 este unul dintre noile SUV-uri de lux aflate la orizont. Se preconizează ca această maşină, care va intra pe piaţă în 2023, va concura la capitolul lux cu Mercedes-Maybach GLS şi Rolls-Royce Cullinan.

Deşi poate fi mai mic decât ultimele două modele scoase, BMW X8 este aşteptat să fie un crossover mare, cu un spaţiu amplu la interior. X8 se va baza pe platformă modulară CLAR, acesta va fi alimentat de o varietate de motoare, inclusiv tehnologie hibridă. Va avea o poziţie asemănătoare cu a unui SUV, deşi spaţiul de depozitare a bagajelor va fi mai redus, acest lucru este un compromis mic pentru aspectul sportiv pe care i-l oferă maşinii noua formă.

De asemenea, este aşteptat ca modelul să vină cu un motor dublu turbo şi un sistem de acţionare electric alimentat de baterii. Sistemul de propulsie electrică ar fi similar cu cel găsit pe iNext, dar care o să aibă o configuraţie hibridă.

Volkswagen ID3

maşini

Una dintre noile maşini la care trebuie să fii atent în 2023 este modelul ID3 de la Volkswagen. Acest nou vehicul este primul dintr-o linie de vehicule complet electrice. Cel mai special lucru la acest model este că va avea o serie de lumini care vor interacţiona cu oamenii, sosirea acestui model va schimba modul in are interactionam cu masinile.

Volkswagen ID3 este un model electric cu o autonomie de 416 km, este o maşină compactă cu patru uşi care oferă o experienţă inedită atunci când o conduci. Performanţa vehicului este sporită de un motor electric cu 333 cai putere, care face maşina să accelereze de la 0 la 60 kph în 5,3 secunde. Modelul ID3 se bazează pe platforma MEB a companiei ceea ce îl va face un potenţial concurent pentru Ford Mustang Mach-E şi Kia Ev6. De asemenea, va avea un interior funky, ceea ce îl va face să iasă în evidenţă.

Toate aceste modele prezintă interes pentru cei care urmăresc piaţa şi merită să ţii şi tu ochii pe ele dacă vrei să îţi cumperi o maşină nouă în anul 2023. Toate modele oferă o performanţă ridicată cu un design inedit atât la exterior, cât şi la interior. Tot ce mai ai de făcut este să alegi pe care vrei să ţi-o cumperi. Când modelul dorit va fi disponibil pentru publicul larg poţi apela la serviciile unui dealer auto autorizat  iar aceştia te pot ajuta cu achiziţia şi transportul maşinii în 10 zile, oriunde pe teritoriul României.

Adaugati comentariu