Top cinci mașini cu evacuări false

Moda evacuărilor false a apărut acum câțiva ani, iar o parte din constructori auto, în special din zona premium, continuă să folosească acest artificiu de design.

Este greu de definit unde a pornit acest trend. Salonul Auto de la Paris din 2018 a avut parte de o avalanșă de modele care ascund evacuările reale în spatele unor ornamente false. Aici și-au facut apariția modele Audi A6, BMW X5, DS3 Crossback sau Kia Proceed, toate folosind o formă sau alta de a ascunde evacuările sistemului de eșapament în spatele unor ornamente false.

Campion, însă la acest sport, este Mercedes-Benz. Constructorul german a aplicat această practică pe aproape toate modele din gama sa. Doar versiunile AMG păstrează evacuări reale, restul modelelor având ornamente false.

Există mai multe tipuri de ornamente folosit de marii constructori de la imitațiile de evacuări care au rol pur decorativ, sistemul de eșapament având evacuarea în cu totul altă parte, la cele ornamentale, de dimensiuni mari, sistemul de evacuare fiind amplasat mai în spate cu o țeavă de dimensiuni normale.

Iată cinci dintre cele mai importante modele care folosesc ornamente false pentru sistemul de eșapament.

1. Audi SQ5

Nici modelele performante nu au scăpat de acest trend impus de designul automobilelor moderne. Versiunea performantă a SUV-ului Audi Q5 are parte de evacuări complet false. Ornamentul încastrat în spoilerul spate imită o evacuare dublă simetrică pe ambele părți ale mașinii, dar este de fapt doar o bucată de plastic.

Modelul SQ5 folosește un motor 3.0 TDI V6 de 347 CP și 700 Nm, iar evacuările reale sunt ascunse undeva sub mașină.

Adaugati comentariu