TOPCAR Porsche Macan URSA Aurum – din Rusia, cu aur

Da, se pare că începe seria de pachete de tuning pentru cel mai mic dintre SUV-urile Porsche, Macan, asta după ce modelul superior, Cayenne, a dat naștere (fără vina lui) unora dintre cele mai sinistre conversii din istoria acestei industrii.

Efortul celor de la TOPCAR, însă, nu arată rău deloc. Dacă la interior posibilitățile sunt destul de limitate – materiale schimbate, cusături noi – exteriorul este, de regulă, cel care creează probleme, dând prea multă libertate de creație designerilor.

Macan URSA Aurum nu cade în păcatul ăsta, chiar dacă mai nimic din exteriorul mașinii nu a rămas neatins. Astfel, SUV-ul de clasă medie de la Porsche are spoilere noi, mai agresive, aripi modificate, praguri extinse, un eleron discret în partea de sus a haionului, decupaje în capotă, inserții de fibră de carbon și un difuzor de aer în spate.

topcar - autoexpert.ro (20)

Nu avea cum să-ți scape vopseaua despre care TOPCAR spune că este aurie, dar care din poze pare mai degrabă roșiatică, de parcă aurul ar fi fost aliat cu cupru într-o măsură disproporționată. Nu zicem că arată rău așa, dimpotrivă, însă i-ar putea induce în eroare pe cei pentru care aurul înseamnă o culoare mult mai galbenă. Faptul că TOPCAR este o marcă rusească ar fi o explicație, aurul din acea parte a lumii fiind recunoscut pentru tenta sa roșiatică.

TOPCAR i-a dat lui Macan URSA Aurum și niște jante negre cu spițe în Y de la ADV care par să se afle la capătul unor suspensii coborâte, însă ar putea fi doar o impresie datorată dimensiunii lor, tunerul ne făcând precizări în legătură cu transformări de ordin tehnic.

topcar - autoexpert.ro (21)

Interiorul a primit cel puțin la fel de multă atenție ca și exteriorul, puține suprafețe scăpând de mâinile celor de la TOPCAR. Fiind vorba despre un Porsche, era clar încă din start că discreția nu are cum să caracterizeze atmosfera generală datorită puzderiei de butoane, așa că TOPCAR a aglomerat și mai tare priveliștea folosind piele cu cusături în romb, inserții din lemn de nuc sau din fibră de carbon aurie.

topcar - autoexpert.ro (4)

Personal, toate inserțiile astea aurii mă fac să mă simt ca în interiorul unei icoane, însă calitatea efectivă a execuției este de necontestat, iar orice altceva nu sunt decât aspecte care țin de gustul fiecăruia.

Adaugati comentariu